8 dagar kvar i Sverige

Det är så sant som det är sagt. 8 dagar kvar i Sverige. Imorgon aktiveras vår australien blogg och jag kommer självklart ge ut adressen då.  Då är det exakt en vecka kvar. Som sagt, i den kommer ni få läsa om vårt liv i Australien och titta på fina bilder. Denna sida kommer ligga på is ett tag. Inte än.. men snart. Snart. 


In my heart

SÅ, igår fredag. Vad hände? JO. Jag hade anordnat en liten helkväll tillsammans med mina kollegor (alla utom Johan och Arne som hade viktig träning. Pfju!), som en sista kväll med gänget innan jag åker. (Även om jag nu ska jobba 3 dagar till nästa vecka). Vi började med lite dricka på jobbet, sedan gick vi och åt på Caliente. Tapasbar. Mycket god mat! Därefter bar det av till Ballbreaker. Vi skulle bowla. Det var sjukt jäkla kul! Har inte bowlat på jättelänge.. Jag, min kära chef Marie och Johan Daaaahl körde tillsammans.. And guess who won in my group? Guess who? Whu?? ;-) Jag har sagt det förr, och jag säger det igen:

Jag har så fruktansvärt kul med mina kollegor och vänner på TH. And thats it! Kommer sakna er som fan!


























Ähh! Vi skiter i det här...!! ;)











TUSEN tack för igår, vänner!

Sickness

No excuses. Jag har varit hemma onsdag och torsdag från jobbet, därav no writing. Dagarna såg på't ungefär ut såhär:


Det är ett faktum att alla är sjuka nu. Nästan alla. Väldigt många åtminstone. På onsdagen skulle jag dock pallra mig iväg till min frisör, Karin, för att fräscha upp frillan lite innan den ska blekas i solen något halvår. Hon ska ju också med till Aus så, det känns jättebra:)


?

Jag undrar om det inte var Gry Forsell som ringde till mig i växeln nyss? Det lät så. Och hon presentera sig som Gry. Norrländsk dialekt. Hm, ska det undersökas kanske?  Spääännande.


Sleepy little girl


Igår morse mådde jag inte superduper (som jag alltid annars gör!) Jag kände mig seg, nästan sjuk och hade inte orken att prata, vilket till större delen mitt jobb går ut på. Jag kände tendens till sjukdom. INTE okej. På eftermiddagen gick jag till och med till vilorummet, och det gör man inte om man absolut inte måste.

Till frukost hade jag proppat i mig massor med c-vitaminer, dvs en apelsin, 1 glas apelsin juice och en smörgås med apelsin marmelad, man får ju inte vara dum :)  Senare när jag kom till jobbet, gick jag in till världens bästa Bettan som gav mig en c-vitamin brustablett. Efter lunchen mådde jag bättre, men jag kände fortfarande behov av att vila. För bästa medicinen är att sova! Jag lånade vilorummet en timme.

När jag kom hem, gick jag till sängen med en gång. Jag hade bestämt mig; jag gör ingenting annat än sover förrän jag känner mig bättre, eller rent av är återställd igen. Jag sov. Länge. Gick upp och åt. La mig igen. Sov. Like a koala. Vaknade kl. 03.00 och hade kläderna på mig, tvn var på och jag var en aningens förvirrad. Gick upp, klädde på mig pyamas (en jätte t-shirt), stängde av tvn och sov 2,5 h till.

Idag? känner jag mig mycket bättre. Kanske inte helt perfekt, men vem är det? Särskilt när det är sånt här väder.
Men i själen mår jag bra! För jag ska till Austraaalien ;-)

Casual friday

I fredags vart det något sånt här. Men observera inte fläcken strax bredvid dragkedjan, den sitter på spegeln (på andra bilden :-))


Be creative

Helgen: I fredags var jag ute en liten sväng med Karin. Lördag jobbade jag och åkte sedan till Nathalie i Uppsala. Där myste jag resten av helgen. Jag hjälpte bland annat henne att rensa o kolla genom hennes graderob, sånt gillar vi tjejer. Man hittar saker man inte trodde så mycket på. Fanns ju hur mkt som helst man kan göra häftiga outfis med, fram för allt i sommar, för hennes del dvs.

Men idag när jag kom hem tog jag tag i det jag länge velat göra (och jag är ännu inte klar). Jag tog fram saxen, måttbandet, sytråden, två t-shirtar, ett par jeans, en "klänning" jag fick från Nathalie. Började mecka. Och se vad man kan göra:


+

+

+


=
Två t-shirtar blir en klänning.

Ett par jeans blir ett par jeansshorts.



"Klänningen" blev en tub top/kjol samt en tröja. Båda delarna´är ganska flexibla.


Ps. Australien närmar sig. Exakt 2 veckor....

Äntligen!

Äntligen! Lööön. Jag ska visserligen lägga undan nästan allt till Aus-kontot, men gud vilken lättnad det är ändå. Dessutom har våra ryggsäckar kommit nu! Äntligen. Wehoo! Nu kan man skriva en packningslista och börja smått att packa.  Jenny och jag har som mål att vara klar med packningen nästa helg. Låter tidigt, men vi anser att det är bättre att plocka, lägga till o ta ifrån prylar istället för att inte vara säker på vad som är nödvändigt och inte nödvändigt, att ha med sig.

Idag har jag bra magkänsla :-)  

Idag ska jag köpa Kameraväska samt Necessär på Clas Ohlson.  Ha en bra dag, wonderchilds!


Nu!

Jag vill åka nu. Jag vill.. Nu. Åka. Go! Sticka. Bara åka. Nu nu nu.


Ärenden. Ärenden...

Ärenden. Ärenden. Ärenden. Nästan varje dag måste jag fixa något nytt inför resan, träffa någon eller planera in en träff. Igår t ex, gjorde jag två viktiga ärenden. Jag blir nästan lite stolt över mig själv.

- Jag gick till banken. Fixade lite bland konton o annat. 
- Sedan fixade ett par till glasögon! På lunchen hade jag ringt min ögonläkare för att försöka få tag på mitt recept. Men hon sa att det räckte med att opotikern få fram det genom att titta i mina andra glasögon. Vilket dom självklart inte kunde. Dom måste ju självklart ha ett recept. Å i och med att jag åker om 2.5 veckor, och själva processen (forma glas, mäta prisman osv) tar 2 veckor, 10 arbetsdagar, kände jag att tiden är knapp, och jag har inte tid att vänta på att få ett recept hemskickat. Marginalen ligger på 2 dagar. Om så, om jag inte får glasögonen inom 12 arbetsdagar blir jag ledsen.

SÅ efter att ha spanat in vilka bågar jag vill ha, kom jag  på att där jag köpte mina nuvaranade bågar o glas har ju mitt recept (?) Så jag sprang fram o tillbaka i regnet  mellan Smarteyes - Stureoptikern. I all hast fixade det sig som från början såg rätt mörkt ut.

Skillnaden mellan mina nuvarnade glasögon o dom jag beställde igår är i huvudsak formen på bågen. Och vikten. Rätt logiskt. Mina kommande bågar är lite retro. Lite vintage. Tunna. Rätt snygga. Mina nuvarnade är tyngre. Grövre. Men snygga också.

 

Piloternas sista -för mig-spelning

Igår var jag och Martie på Autopilot Society, för mig, sista spelning. För sen åker jag. Värt att nämna är ju att, sen jag hörde talas om Autopilot så har jag sett till att vara på de flesta av deras spelningar i Sverige dvs, o finns ju självklart en anledning till det också. Man mår bra av deras musik. Jag gillare helt enkelt. No big deal. Dom är sjukt bra!










What a wonderful morning


Vilken morgon va! Detta, mina vänner, är ytterst sälsynt och sker därför väldigt sällan. Högst 3 ggr per år. Jag gick upp 05.30, hoppade in i duschen och lyssnade samtidigt på Lugna Favoriter, gjorde i ordning en redig frukost, hämtade tidningen, gjorde mig sedan själv i ordning för sen gå till jobbet. Utan stress. Utan panik för jag har inget att ha på mig. Inget springade till tunnelbanan. Jag hade sådant flyt, hann till och med tvätta håret, vilket kan ta en tid om man har långt hår. Jag önskar att jag hade en sådan rutin varje morgon.. men det går inte? Av nån anledning funkar det inte. Jag är för morgontrött helt enkelt. Fast jag tror det skulle fungera om jag verkligen bestämmer mig. Går och lägger mig så att jag får tillräckligt med sömn, ungef. kl 22-22.30 på kvällen. Det borde inte vara svårt. Eller?

Mina mornar brukar i regel se ut såhär: Börjar jag kl. 8.00 går jag upp halv 06.30, egentligen ska jag gå upp vid 6.00 för att ha en lugn morgon, men allt för ofta försover jag mig. Då stressfixar jag mig. Går runt och gör saker som jag inte nödvändigtvis måste göra just precis nu (?) Mamma kommer ner och blir automatiskt involverad i mina morgonrutiner, hon hämtar matklådan och ger mig en macka jag kan ta med mig till frukost som jag äter när jag kommit på plats. Om jag hinner, (vilket jag sällan gör), fixar jag mackan själv. Går väldigt snabbt till tunnelbanan. Av nån anledning löper det också större risk att missa buss och tunnelbana.

Så ni förstår att min morgon idag var en utöver de vanliga. Det är så mina mornar egentligen ska se ut. Jag siktar på det! I Australien.....

Lovely weekend

Ihelgen träffade jag Karin och Jenny. Igår lördag var vi på Debaser tillsammans med Helena och hennes vän Emilia. Där har jag inte varit så mycket, så det var kul o få lite variation! Å jäklar vilket drag det var! Jaaag gillare.
Anledning till lite skrivande de senaste few dagarna är för jag inte satt mig vid datorn helt enkelt. Men nu tänkte jag bjuda på lite härliga bilder sen helgen. Idag, söndag, träffade jag min älskade Veronica som åker tillbaka till USA på tisdag för att plugga vidare till producent, hon é så tuff!  Jag är rätt imponerad faktiskt. Vi ses snart  igen, Vicci!























Well..

Om några få minuter ska jag ner på stan och fixa några ärenden. Det jag ska försöka hinna med är att skaffa en almancka, och kolla upp det där angående glasögonen. Jag vill ha ett par glasögon utan bågar, väldigt simpelt.
Vi hörs folks.


To-do-list


Det som händer just nu är följande: Jobb. Jobb. Jobb. Fix inför resa x100. Det är 3 veckor och 4 dagar kvar och det är mycket att tänka på som sagt. Igår var jag och Jenny och provade ryggsäckar igen. Troligen blir det en Haglöf Matrix 60 L. Magkänslan säger att det känns bra, och magkänslan ska man i första hand lita på. Så deså! På min Att göra lista står en hel del nu. Och just nu står listan på mobil-displayen, men den räcker inte till, vilket innebär att jag måste köpa en almanacka.. som också står på min Att göra lista

-Köpa Almanacka
-Kolla upp ett par till glasögon
-Fotokurs (ingick i köpet av kameran)
-Köpa necessär på Clas Ohlson, 79 :-
-Köpa kameraväska Clas Ohlson, 298 :-
-Köpa ryggsäck
-Köpa sidenlakan
-Fixa försäkring
-Packningslista
-Träffa släkt o vänner
-vaccinera mig en 2:a gång


Glömt något?
Jag har sagt upp mitt abonnemang nu (strykit det på listan), dock har jag kvar mitt nummer och kommer kolla det ibland. Annars kommer jag få ett nytt australiensiskt nummer väl på plats. Wehoo!  


Visit Uppsala











Jag gillar Uppsala! That's it. Jag gillar Uppsala. No matter what! Idag var jag där och träffade nathalie över en fika.

To find a Diary

Igår kom mamma fram och gav mig min gamla dagbok som hon hittade när hon städade något skåp någonstans i huset. Även om jag inte skrivit särskilt mycket, var det så otroligt roligt att läsa vad man gjorde, vad man tänkte, och hur man skrev förut. HAHA!  Jag tänkte jag skulle skriva upp ett litet utdrag från en av dagarna.. i mitt liv som 12 åring! Året var 2002.

"Hej. Det var dagar sen. Jag kan berätta om veckan. Jag är kär i Fredrik, d e Karin me. Men jag vill vara ihop med honom. Idag hade vi, Fredrik o jag, han kastade snö på mej,då försökte jag att mula honom med det gick ingen bra han gjorde krokben på mej och mula mej. Karin har varit sjuk, nu e hon bättre, från onsdag till ja, det vet man ju ej. Ja, nu slocknar mina ögon. Godnatt!
Att göra i morgon: Dela ut expressen.
"

HAHA. Jag gillar det där med att vi alla är kära i varandra. Disko, och hur man dansade med varnadra. Tryckare alltså!  Typiska ord var: Idag ska ska vi va. Askul. Det va kul. Och meningar utan punkter, och jag skrev ju verkligen vad jag tyckte och tänkte. Så jäkla kul!

"Hejsan. Disco Juhu. Jag hinner nästan inte skriva nåt men lite kanske. Det va skit kul. Det började med att alla killar sprang om kring och stoppa tidningspapper under tröjan och under byxorna. Sen började vi dansa lite. Kalle va där det e en annan 6:a Jag dansade med Fredde fy, han e så jävla snygg. Men jessi är ihop med han, fuskis. Jag gillar inte Bisse, jag gillar Fredde skit mycket. Jessi är ihop med han, men hon är fortfarande kär i Victor. stackare. Ja ja, hej då. Godnatt."

HAHA. Jag tvivlar på att dagens 12åringar är så som jag var. Så fruktansvärt roligt!

the third wave - for at oversetta in correct English =)

Nu ska jag lägga mig i min säng, ovan på täcket tror jag? Eller under. Hur som helst skall jag titta på Den Tredje Vågen, eftersom jag tittat på de två andra i trilogin, de senaste veckorna. Det ska bli fantastisk skönt. Fantastiskt skönt ska det bli.


Old shirt,old hat and håll-i-midjan tema





Igårkväll vart det såhär.





En läcker detalj är det fina plåstret på armen, efter vaccinationen.

Dagen i bilder.


Eftersom jag står bakom kameran mestadels så blir det Jenny som syns mestadels. Här ska vi till täby och träffa några fina vänner, Victoria, Jaana och Emelie för en fika (jag åt en extremt god macka för övrigt) . På vägen gick jag och jenny och provade ut lämpliga backpackingväskor.







Rensning av smycken


 

...jag hittade en del gamla godingar. Men det fanns ett speciellt halsbandssmycke som jag älskade när jag var liten.. och som jag älskar lika mycket nu. Dessa två pandor! En liten, som ligger bakom den stora på bilden.



Jag trodde ...



Jag trodde detta stod på agendan när jag kom hem från jobbet idag (senare än vanligt för övrigt, för nu har jag ÄNTLIGEN vaccinerat mig!!), med nattfika, film tittande å allt. Men icke sa cissi, vi ska ut å ta ett glas vin. Så trevligt :)

Titta, mer bilder från nyåret




Vi är rätt bra lika

En liten notis som jag tänkte på imorse bara. Det är lite roligt, hur lika vi människor kan vara varandra (även om vi ofta beter oss mycket olika), men i många lägen är vi roligt lika. Som imorse när jag kom ner i tunnelbanan stod det inget tåg på perongen och pilen som visar vilket tåg som ska härnäst ska avgå, pekade åt vänster. Folk blir ju lite förvirrade eftersom dom inte vet vilket håll man ska gå, trots att pilen pekar åt vänster. Bara för det, kom tåget in på andra persongen. En man började gå mot tåget, som stod med öppna dörrar, men kollade förvånat på oss andra som också tvekade. Han gick in i vagnen men såg fortfarande väldigt förvånad och förvirrad ut. Han ville liksom ha bekräftelse från oss andra, så att han inte gör fel som går in i vagnen och ville att vi skulle göra lika dant som han. Jag tänkte: Det  står ingenstans att vi INTE ska gå in, så jag går också in. Folk tvekade fortfarande, men började försiktigt gå. Tittar liksom förvånat på varandra och vill bara att någon ska se självsäker ut och bara gå rakt in i tågvagenen (!!?)   Folk ger på något vis tillit till varandra. Är inte det ganska gulligt? Ett tecken på att  vi är rätt bra lika trots allt.

Australien

...börjar närma sig rejält nu. 5 veckor  EXAKT!  Har så mycket att fixa innan, men vi är i full fart. Jenny och jag satt i telefon i 2h idag och pratade väskor. Ja, inte moderna små söta moderna väskor i äkta skin och nitar på. Nej, här pratar vi riktigt väskor för MÄN, och för kvinnor självklart. Backpacking väskor.. Vad ska vi ha? Hur mycket får det kosta? Vad är bäst, och vad passa för oss? 

Ja, det är en del man ska tänka på.. full fart framåt!! Som sagt, 35 dagar. 5 veckor.. Gud, i skruven. Resfebern börjar smyga sig på en aning..


A day in town

Jag har mer testbilder att bjuda på serni.






Vet ni.. VET ni!?

Jag har en ny kamera!! En Nikon D60, visserligen med standard objektiv18-55 men, kommer troligtvis köpa ett till, 50-200! Jag har givetvis provat ta lite bilder här hemma.. men ska imorgon ut med en killkompis och ta lite bilder! Jag är ÖVERlycklig!!

Lägger upp lite testing-bilder bara. Men i framtiden kommer ni få leva med lite mer, lite finare.. bilder :)








Året började med att rädda liv - mitt år är gjort


Sista timmarna av 2008 spenderade jag, Jenny, Nathalie och Cissi tillsammans. Vår kära Karin firade med sin Pontus med vänner, som också önskar ett Gott nytt 2009 självklart!

Nathalie och Cissi stod för maten som var vald av mig och Cissi. På menyn stod det: förätten - Avocado med skagenröra, varmrätt - Lax, potatis en sås som jag glömt namnet på, efterrätt - vaniljglass med fruktsalad. RIKTIGT gott och vad kul vi hade! Mycket skratt så sminket rann..

Runt 22.30 gick vi vidare till en av Cissis vänner som bor en bit bort från mig. Där firade vi då 12-slaget! (Bilder nedan kommer..)

På hemvägen räddade vi en killes liv. Ja, man kan faktiskt uttrycka sig så. När vi kom strax efter Danderyds kyrka sa Jenny:

- Jag tycker vi har haft en trevlig kväll.... Ligger det någon där? Säg inte att det ligger någon där?

..ja, det låg en kille på trotoaren. När vi kom fram till killen såg han ganska livlös ut. Vi försökte få liv i honom och klappade lite försiktigt på kinden. Han himlade med ögonen..såg väldigt.. frusen ut. Vi fick upp honom på benen men han var väldigt ostadig. Väldigt onykter. Två olika skor. Vi försökte få fram något vettigt ur honom men det gick inget vidare. Vi ville skicka honom i en taxi hem, men vilken dag var det nu igen? Nyår! Just det, hur lätt är det att få tag på en taxi nu?!  Han var verkligen frusen, vit i ansiktet och vinglade hela tiden fram o tillbaka. Han var inte medveten om detta. Vi bjöd honom på lite choklad. Jag tror han gillade det, även om han inte visste om det.

Tillslut frågade vi om vi kunde låna hans mobil för att själva ringa hans mamma. Med henne kom vi efter några samtal fram till att någon anhörig till dom skulle hämta honom nere vid Danderyds kyrka. Det var en liten pers att ta sig ner dit, han ramla en gång, snubbla och vinglade ett antal gånger. Stackars kille. Tur att han kom hem till slut iaf. Tur att vi kom där, vem vet hur länge han legat där? Tänk om det varit försent när någon skulle upptäckt honom senare? Bättre blir inteläget när det även var snorkallt ute. 

På vägen tillbaka möttes vi av hans vänner som inte alls var lika berusade. Mycket trevliga! Dom tackade oss så mycket.. då såg vi också att det var en av dom som hade de andra paren av skorna, en av varje. Det slutade...eller började (?) gott iaf! Det känns bra.

Now? Some pictures... från min kamera. Nathalie har resten. Som jag förhoppningsvis får snart (??) :) 

Nathalie..
 
...och hennes underbara hårprodukter.


Ful bild, men vacker tjej med underbar klänning!!

Suddig Cissi öppnar första skumpan.. det gick lite trögt.  Men sen j*klar! :)


Jenny börjar med att spilla. Tihi..



Ja, och nu är det ju så att Nathalie har dom "livligaRE" bilderna.. So I will say, to be continued..