Vi har gjort det igen!

Jag och Martan har gjort det igen. Vi är bra coola! Precis som Martan säger, så är vi listiga och fyndiga! Vilket flyt! Vilken dag! Bra dag, precis som jag skrev i smset imorse till henne. Jag kände på mig att det skulle vara en bra dag. Vi är så jävla bra! :D

Det var träning efter jobbet som gällde, dock fastnade vi. Här. Istället för fysisk träning vart det...hjärngympa(?). Koder hit, koder dit.  Stilmallar upp, kodmallar ner. Musik i öronen är ju självklart Earth, wind & fire! :D wiihoo!

Vi börjar redan nu att tagga för imorgon! För då, mina damer och  herrar, blir det en redig after work!! Daniel i receptionen slutar på företaget, så alla sköna människor från trygg hansa ska med ut och äta, för att sedan gå vidare. Folk från receptionen, kontorservice, växeln, assistenter... de allra skönaste! Förutom Johan "som-ska-till-öland". Trist. Jag hoppas att de andra grabbsen från kontorservice hänger på i alla fall! Kommer bli SPÅRTEMA!

Nu! är klockan väldigt mycket för att sitta på jobbet tycker jag. Kanske dags att springa hem. Träning var det va. Hm. Ja.

/M

Världens bästa grupp!

Earth, wind & Fire, världens bästa musik!! Det här kan vi kalla äkta musik.

- Boogie wonderland
- Let's Groove
- After the love was gone
- Dancing in september

Bara några...

Lyssna! (behöver inte titta) Let's grooove! 







Ska skånskan dubbas?

Varför i hela friden skulle skånskan bli dubbad på tv? radio?


"Författaren PC Jersild hatar skåningar - åtminstone i tv och radio.

Nu kräver han att de dubbas eller textas. Och att de tränar bort sin dialekt"
Skriver aftonbladet.se.

Jag blir faktiskt lite upprörd, va fan...Skånska är en underbar dialekt som absolut inte får utrotas för att några få människor inte förstår den. Det är ju bara jättekonstigt, skulle Stockholmarna skulle ha den bästa dialekten..?  Fy. Usch. Träna bort en dialekt? Skåne och skånskan är ju en del av Sverige. Det blir ju lite som att döda en liten del av Sverige.
 Sen kan man ju fråga sig vad som räknas som skånska? På vilken nivå förstår man inte ..? Och när börjar man förstå? Vissa i landet måste alltså lära sig att sluta prata som man pratar.. VARFÖR skulle man vilja det?? Jag kan hålla med om att riktigt grov skånska kan vara svårt att förstå, men det är det med norrländska med, dalmål... vissa slangord osv. 
Dialekter är UNIKT!

Det är ju skitkul när folk ska försöka imitera ex, skånska, norrländska eller något annat.. Robert gustavsson som är en av dom som kan det bäst.


Sköna kläder och roligt på jobbet

Hemma.


Så fort man kommer hem är det första som händer att sätta på sig andra kläder. Jag gillar liksom inte att gå omkring i samma kläder hemma som när jag är på jobbet. Kort därefter knäpper man på musik, eller tvn. Eller datorn. Nån elektronikpryl i alla fall. Om man inte hinner slumra till ett tag, börjar man laga mat. Äter. SEN somnar man. Jag vet inte varför man ALLTID somnar, men det går inte att förhindra. Så helst av allt gör man något efter jobbet för att inte bli konstig.. När jag sedan vaknar är man ju nästan pigg, klockan är runt 22 "nånting" och morgondagen är redan halvförstörd.
Jaja, jag är ganska sällskapssjuk av mig så, klart man somnar om man är själv och inte gör ett skit.

Martan och jag hade ett oerhört flyt idag, allt bara flöt på. Hur skönt som helst, hade väldigt mycket dötid. Då blir det att man sitter och försöker göra bloggen roligare, bättre.. färggladare (?)what a life, huh? Eller så tar vi fram bollen.
Men det är alltid såhär på sommaren. Jag skulle lägga upp en film här.. som visar hur otroligt kul vi kan ha det ibland på trygg. Men det går inte så bra.. help me!?


Imorgon - Träning!

Go'natt!

/M

Just nu..

... finns det inte särskilt mycket att göra på jobbet. Ganska lugnt. Vilket då innebär lek! Eller "lek". Killarna (Johan och Andy) tar fram innebandyklubborna + boll eller bara en badboll och tävlar om vem som kommer närmast martinas huvud med bollen genom att kasta den till varandra över henne, denna gång med en innebandyboll. Jag har film på det och visar ikväll hur det kan se ut. Jösses.

I mina öron just nu:
What is love, baby don't hurt me, don't hurt me...no more!

AF:s ??


Då sitter man här igen då. Tryggis. Kungsholmen. Inväntar lunchen.

Det tråkigaste på vägen in var att jag missade den tunnelbanan som Mr blondie-portfölj-mannen tar (vanligtvis jag med). 
Så jag tog den efter, dvs 07.36, men nu fick jag ju inte se. Om dagen ska fulländas måste den ju börja som vanligt, men det gjorde den inte riktigt. Äsch.  Istället omringdes jag av tre tanter. Men det var också trevligt.

Igår träffade jag Nathalie för en fika. Mycket prat...mycket prat om gotland. Mötte sedan upp jenny i mörby centrum och gick hem. Vi kom fram till att vi måste ta lite after-works men kan inga direkta afterwork ställen. Fram för allt inga på söder som vi vill upptäcka nu. Kanske finns några här på kungsholmen också?  NÅN som har tips????



Morgonresan

God morgon!
Det är tisdag den 29 juli 2008 och jag kom precis till jobbet. Kl. 8.03

Jag har kommit fram till att, eftersom jag oftast tar samma tunnelbana varje morgon, möter jag oftast samma människor på vägen in. Och varje år är det alltid något nytt, någon ny person att "följa", eller någon ny person som man särskilt kommer komma ihåg. Förra året var det ett par som jag särskilt kommer ihåg. De var ett utlänskt sådant, med afrikanskt ursprung. Jag förstod inte vad de sa, men de var jäkla roliga. Han sa alltid något, drog ett skämt eller så, som hon skrattade åt. Och hon hade ett skratt som man själv inte kunde låta bli att skratta åt. Det lät liksom som... en pingvin... som hade väldigt roligt. Första morgonen drog det lite i mungiporna, andra morgonen i båda. Tredje morgonen... fick man ett sånt där litet skratt man snabbt vill dölja genom att ta sig för munnen. Och så höll det på sådär.. varje morgon (nästan) hela sommaren. 
I år, har jag inte stött på så många ännu. Dock finns det en person som är lite rolig att betrakta. (Endast gissning) Det är en ung kille, kanske runt 20, precis skaffat sig ett jobb på en bank, eller liknande, genom kontakter eller föräldrarna. Och här börjar hans karriär, så han ger allt allt allt för att lyckas. Han ser aldrig morgontrött ut, superpigg och kommer aldrig försent. Han bär kostym och har blont, så där lite flygit hår. Ungefär som en munk, fast hår på hela huvudet. Han har också en portfölj, fast en riktigt gammal sådan. Dvs, den är väldigt fyrkantig. Han läser alltid börsnytt eller liknande varje morgon på väg till jobbet. Ser väldigt strikt ut. Väluppfostrad. Får aldrig misslyckas, och gör det förmodligen inte heller. Han går av vid Östermalmstorg.


Forts följer... 




 

Väntan på att få äta (Trygg lunch)

Just nu sitter jag och Martina på trygg hansa och väntar på att grabbsen ska komma tillbaka från lunchen så vi kan kila iväg.

Så länge tänkte jag passa på att försöka "designa" om utseendet på bloggen. Ska följa en guide. Hmm...  

(PS mina miljoner myggbett från båtresan i helgen kliar som in i h*lvete! Vad gör man åt saken???)

Oj, kärt återseende?

Hej igen. Nu var det så där länge sen igen. Mer än halva sommaren har ju gått. Redan (!) Jahapp, vad har hänt då?

Mm, det har ändå hänt en del sedan sist. Till mestadels har det varit resor och jobb.
Jag och pappa har varit runt på franska rivieran och upplevt både sten-och sandstränder. Sett dom mest fashionabla (:D)båtarna och bilarna, husen, trädgårdarna...

Jag, Jenny och Karin var nere på gotland v. 29, vilket jag från början överskattade ganska rejält. Det var så jäkla kul där nere och inte alls så sliskigt som jag förväntat mig. Vi bodde i gustavsvik, 3 km norr om centrala visby. Vi hade som tur var cyklar med oss, så det var inga som helst problem att ta sig in till visby. Jag tror vi gick plus minus noll den veckan, vi "motionerade" NÄSTAN lika mycket som vi drack. En MYCKET underbar och händelserik vecka måste jag säga.

Sedan var det återigen dags att börja jobba. På trygg hansa, som vanligt under sommaren. Träffa alla obeskrivliga jobbarkompisar igen :D

(Sitter på jobbet nu, så bilder lägger jag väl upp när jag kommer hem..)