Kort från igår.

Kort bara!

Vilken jäkla kväll!  Vilken... kväll! Det var verkligen sjukt kul! Som vi dansade.. som vi for upp och ner...hit och dit.. över hela stället. Åh! Det ÄR verkligen som ett helt träningspass. Ni borde testa nångång och verkligen bara köra en helkväll... dansandes!!

I skrivande stund sitter jag hemma hos Karin i solna.. i min ensamhet. Jag ska snart in till stan och till mammas m.fl. utställning på Galleri Hagman på söder, de ställer ut sina tavlor. Jag vet egentligen inte riktigt vad jag väntar på, men.. jag ska gå... snart. Ska bara plocka ihop mina saker för nu börjar klockan rinna iväg igen.

Ses sen !

/M


Igår. Ikväll. Just nu.


 
Dansa dansa dansa i nya skor.
Sen har man alltid en garderob
som är kaos, då blir det kaos i huvet, och hittar inte
ett skit. Ändå har jenny gjort så fina lappar för varje korg.
Det höll drygt en månad...
Känner nån igen sig ?


Dilemmat vad det gäller klädesval när det gäller utgång.. är ett kapitel för sig. ALLTID samma sak. Man står och river ut halva.. nej hela jäkla garderoben!  I och för sig har jag shoppat lite nytt nu som tur är.. så det är inte samma dilemma för ikväll :) För ikväll smäller det!!

Just nu.. sitter jag och Bettan här. Dricker kaffe.. pratar lite. Erik slutade idag.. Igår bjöd han på fika! Jättesmarrig äppelkaka! Idag.. kom han in och var finklädd, han skulle på arbetsintervju. Ni ska få se sen hur fin erik var med stjorta o grejer..visar bilder sen.  

Slutar om drygt 2 timmar. Då ska jag  bege mig till karin i solna. Sova en stund, börja ladda.. mina nya "gympaskor" är med mig. Dom ska få känna på solidaritets dansgolv ikväll kan jag LOVA!! :D
Jag får till och med sällskap av Arne till solna.. det är ju bra.

See you at solidaritet!

/M

Återblick 2.

  Det SER faktiskt ganska kallt ut.   
   
  FINA damer, nyklippta!


Sen då. Vad har hänt mer..? Vi har fått finbesök på trygg hansa lite emellan åt. Jenny har kommit och ätit lunch. Det är alltid lika trevligt.

På fredag för drygt en vecka sedan hade vi en liten afterwork då sebbe skulle sluta, som jag nämnde förut. Vi (vanliga gänget + ngr till) gick ut och åt. Bara. Det fick räcka med bara lite middag, no drinks.. i alla fall inte för oss på kontorsevice. Vi skulle jobba på lördagen också. En gång i månaden har vi helg jobb, därav jobbet på en lördag. Det var inget annat en mjukiskittet som gällde på lördagsmorgonen. Alla satt med mjukiskläder och kuverterade. Mmm. Mysigt! 

Efter jobbet åkte jag hem till Karin. Nathalie kom också. Sen jenny. Vi hade världens myskväll med bullar och kaffe och ljuuuus och mjukismjukismjukis överallt. Vi hade lite inspelade filmer, från bl a visby, som vi satt och tittade på också. Kvällen slutade med att jag, Jenny och Nathalie satt i världens diskussion om allt möjligt. Skolan, världen..framtiden.. Allting. Faktiskt en mycket givande diskussion måste jag påpeka. Karin somnade nånstans där på mitten. Sammanfattningsvis - en mysig mjukisdag.

Dagen efter skulle Karin och Jenny klippa sig. De har värsta lyxen då en frisör kommer HEM till dom och klipper. Grejen är väl att han inte riktigt jobbar som frisör längre, utan rycker in lite då och då. Men det måste vara väldigt skönt för dom att ha en privatfrisör. Niklas heter han för övrigt. Nathalie åkte hem till uppsala, medan Cissi denna gång också skulle bli klippt så hon kom istället. Jag satt i princip bara och betraktade allt.

På kvällen senare kände jag Jenny och Karin inte riktigt för att bara sitta hemma. Vi var sugna på att kanske åka in till stan eller något? Sätta oss och fika.. gå omkring lite.. kolla. Vi beslutade oss helt enkelt för att in till stan. Från solna. Det var riktigt jäkla härligt! Vi kände inte bara frihet.. hur fria vi faktiskt är nu... att skolan sakta men säkert går ifrån våra liv.. att vi börjar våra nya liv.. tillsammans..  utan vi kände även oss ganska hurtiga som gick till stan. Klockan var runt 19. när vi gick. Vi var i stan någon timme senare.  MEN.. väl inne i stan stannade vi till på 7 eleven, för att värma oss lite och köpa någon dricka, då kom självklart tröttheten. Vi beslöt oss för att ta banan hem. Bara det att.. när vi var på väg att gå ut från 7 eleven, frågar kassakillen om vi inte vill ta med oss lite bullar på vägen.. annars skulle dom slängas. Så ja.. vi fick ALLA bullar dom hade kvar... och som fyllde en hel kasse. Lagom hurtig man kände sig nu då.

Och.. så började början till en ny vecka..  Johan är tillbaka. Eriks sista vecka... hm.




Nu är det återigen FREDAG imorgon och vi har redan sedan i söndags bestämt oss för att gå ut. Vi tänkte ta en helkväll på Solidaritet och DANSA DANSA DANSA..  ska till och med ha med oss dansvänliga skor!! Vi börjar kvällen hemma hos Karin.. går tidigt till solidaritet och tar någon drink. Då i högklackat.. Byter sedan till låga, typ gympaskor! Och dansar loss för fulla muggar till Alexs och Bobbys TUNGA house! Äj.. fy fan! Vilken kväll.. vilken kväll det kommer bli.

Vi ses på solidaritet.. imorgon. Fredag.


/M

Återblick 1.

     Backstage  



Då blir det en sådan där bildvisning igen. Om den senaste tiden. Ibland halkar man efter med skriveriet av någon anledning, då får man ta igen det på ett eller annat sätt. Ja, då backar vi bandet tillbaka till för en vecka och två dagar sedan. Dvs tisdag den 19 augusti.

Dansskolan hade ringt mig för ett litet uppdrag som dom brukar göra emellan åt. Denna gång gällde det att var fanbärare på Junior Water Price festivalen. Det är alltså en tävling som sker varje år bland världens ungdomar. Den som kommit på den smartaste uppfinningen, hur man sparar vatten på bästa sätt (eller nåt sånt (a), inte alltför bra koll) Hur som... priset, som är i form av en vattendroppe, delas ut i Sthlm av självaste kronprinsessan. Programledare, Josefine Sundström. Det finns den stora festivalen också, dvs för vuxna forskare och då är det kungen som ställer upp som prisutdelare. Men denna gång var det Kronprinsessan Victoria. Det är ju på något sätt en föreställning också, med dans och sång osv, och i början av denna festival skulle världens flaggor bäras ut och marchera framför scenen, det skulle viftas o grejas.. medan människor från hela världen sitter i publiken. Även om man var ute på "scenen" inte mer än några minuter, var det säkerligen roligt och spännande.. jag var då en av dessa fanstastiska fanbärare och gick då förbi kronprinsessan, där hon satt längst fram, och viftade med Vietnams flagga. Wow! Nja.. så wow var det inte, men det var kul ändå. Det är kul att se hur det går till med alla förberedelser när man får kungligt besök. Lasse kühlers bästa dansare dansade självklart, en ung tjej sjöng.. ja.. osv osv. Fick lite bilder trots allt, på repetitionen självklart.
Efter allt, följde jag med några tjejkompisar som skulle kolla på vår danslärare som hade en föreställning i vitabergsparken. Ja.. det är dansare på elitnivå. Alltid så jäkla kul och se. Man taggar då till själv och blir alldeles ivrig om att själv snart få börja komma igång med dansadet igen.



/M



Brinner det?

   

Brandövning :)   


Jaha! Då var man tillbaka. Vi gick över till grindstugan (som det heter så fint här på trygg hansa) huset precis här utanför där handelsbanken också håller till. I ett konferensrum där skedde en grundkurs, som alla i huset ska gå på och bör kunna. Ni vet, det där som egentligen vet, men med åren inte observerar(!) Alla nödutgångar måste alltid vara fria från saker, att korridorerna ska vara fria från saker, hur och var man tar sig ut och hur viktigt det faktiskt är. 

Vi fick också se en film. Filmen handlade om den tragiska branden som skedde den 11 maj år 1985 på Bradford fotbollstadion. Branden bröt alltså ut mitt under en match på ena läktaren. På tio minuter stod en hel långsida i lågor. Under läktaren hade det under flera års tid förvarats skräp, kartonger och bråte som var orsaken till den snabba utvecklingen av rök och eld. De enda poliserna som fanns på plats försökte så snabbt som möjligt få ut alla människor istället för att göra något åt elden, eftersom det inte fanns något att släcka den med. FEL!!

Elden slukade 56 människor. Flera hundra fördes akut till sjukhus. De enda nödutgångarna som fanns, var blockerade. Och 56 st människor försökte använda dem. Vilket är precis det man ska göra! Men det var ändå dom som blev offrena. De dog.
Titta filmen..

Tillsist, efter en hel del diskussioner om säkerhet osv, skulle vi ut och testa släcka både en liten eld med hjälp av brandsläckare, och en liten docka med hjälp av en filt! Det var coolt :D men läskigt. Men både jag och bettan klarade det fint! Fan vilka fire(wo)men vi är....



/M


BRAND..utbildning?




Jag HAR fortfarande en massa att berätta och visa bilder vad som hänt den senaste tiden. Men sitter man på jobbet så gör man! Här jobbar vi seriöst. Väl hemma är man ju så gott som död, så.. då föredrar man hellre sängen, eller soffan.

Hur som helst så ska jag och Jessica iväg på brandutbildning! Vi ska lära oss släcka bränder!
Jag berättar mer när vi är tillbaka.... och vi är väl tillbaka vud 11-12 nångång!

/M

A tja!

Var ett tag sedan sist! Och vad har man gjort sedan sist... Jobbat. Haft världens mys-och diskussions kväll hemma hos karin. Varit på en liten afterwork i fredags, då sebbe (receptionen/växeln) skulle sluta. Har ju faktiskt tagit en del bilder då, men eftersom jag inte varit inne på ett tag, och för tillfället sitter på jobbet, är det lite svårt att visa hur jag haft det. Får helt enkelt göra det senare.. när jag är hemma. För NU slog klockan 16.45 och jag ska ut å leta SKOR och BYXOR! 

Seee ya later..

/M 

Nya människor, snygga människor, TREVLIGA människor



Hm. Det kan vara ganska intressant att jobba på trygg hansa ibland. Nere i restaurangen springer det titt som tätt små kändisar, som t ex Henrik Olsson, programledare på svt. Louise Edlind Friberg, som spelar Malin i saltkråkan stöte jag ihop där nere i förrgår. Men inte nog med det.. en hel del, inte allt för fula, yngre killar uppe i huset kan också vara mer eller mindre intressanta. Eller folk som kommer med bud hit. Efter att jag alltid trott att majoriteten av folket på trygg hansa inte varit yngre än... 35, har jag helt plötsligt upptäckt att det inte är så. Finns måånga.. yngre, sköna.. trevliga, snygga killar och tjejer. Och det roligaste är att man upptäcker alltid nån ny, typ varje vecka. Alltid är det nån ny som börjar.... Helt fantastiskt ju! Det är alltid spännande att gå till jobbet.

Finns en del speciella människor som kommer med bud hit också.. som... ser allt annat än dåliga ut. Man blir så GLAD av sånt. Och varje gång det sker.. får jag världens smile efteråt! Kan inte hålla mig alltså... !
Vanligtvis brukar det vara jag och martan som springer runt och blir alldeles stolliga när vi hittar nån ny att spana på. Ibland hejar vi.. ibland inte.. då märker man hur pass utåtriktade dom är. Om de endast räcker med att spana eller om man...kanske...ska...försöka... få kontakt på någe vis. Och i dessa situationer kommer alltid barnet i mig fram!! JAG ÄR SÅ FEG! Jag vågar inte. :D HUR ska man göra?

Precis alldeles nyss... fick vi ett till bud. Av en kille.. som ser väldigt bra ut. väldigt bra ut. väldigt... Vad ska jag mer göra än att vara trevlig ochta emot budet? Gud. hjälp.

Kardborre?

Jag vill bara säga en sak. Ett litet kort inlägg.

Är inte Kardborre det fulaste ordet någonsin? Kardborreband... Det var bara något som slog mig när vi satt och skulle fika idag. Eftersom Johan inte kan knyta sina skor själv, då han brytit ett ben i handen, kom vi med förslaget att han skulle skaffa karborrebands-skor! Men kardborre..!? Skifult!




Arne 24 jordsnurrar!





Då grattar vi Arne igen då. 24 jordsnurrar idag!
GRATTIS
Patrik Arne. 



I'm back for a while

I'm back! I'm back back back. Michaela Andersson har återigen intagit Trygg hansas lokaler! Kommer att jobba här från och med nu, tills det att lilla Johan är tillbaka (sjukskriven 28åring, brutit fingret...klenis) hur som helst.. När han är tillbaka ska vi diskutera huruvida framtiden för mig på trygg hansa ser ut. Ska bli ganska spännande! Kanske bara stannar några veckor till... sen är mitt liv på Trygg slut. Eller inte.. we'll see!
Well, nu vet ni var jag kommer hålla hus de följande dagarna/veckorna.  Nu är det jag och jessica som får sköta ställningarna på kontorservice.

Marrrrrtan! KOM IN OCH HÄLSA PÅ!


/M

Grattis JOHAN - 28 år!

GRATTIS JOHAN!


        

Lille lille johan.. han blir äldre å äldre. Men nej, han är fortfarande som ett barn.

South again

Zorro i visby 

Ja, först och främst.. börjar jag sakta men säkert vänja mig. Med att vara blond alltså.
Sist och främst... Ikväll, ska vi till söder. Zorro ska agera Dj igen och ska spela på Vardagsrummet vilket ska bli väldigt intressant och kul! Well I LIKE it!


 
Frågan är om jag ska ha glasögonen eller inte..?


/M


Blond igen!




Ja.. då var man tillbaka till sitt blonda gamla jag. Nej, men jag har trivts jättebra i mörkt, men jag för tillfället känner för lite förändring. Igen. Jag ska inte vara helt blond, som jag nästan är just nu, utan jag ska göra så som jag hade det förut. Jag hade då en del mörka slingor, och en lite större mörk slinga på ena sidan. Men jag tar det i omgångar..  Så, såhär blond som jag är nu, ska jag inte vara allt för länge :)

/M

Vi och Autopiloter i Norrtälje

 
Nathalie på restaurangen. Erik vid..sitt lilla bord!


Autopilot society
 



Norrtälje är en liten stad må jag säga, gullig sådan. Autopiloterna (Autopilot society) hade spelning där igår. Jag och nathalie fick för oss att ta oss upp dit och lyssna, äta en bit mat och dricka nåt glas vin. Vi kom dit strax efter klockan18. Men till vår förvåning var allt, precis allt stängt, eftersom allt stänger klockan 18. Även om det första vi gjorde var att gå igenom staden på typ 10 minuter, kändes det som att den lilla lilla staden helt plötsligt var stor! Vi kunde inte hitta ett ställe att sätta oss på. Vi gick o gick o gick... Det fanns några få ställen. Båten nere i hamnen (för dyr), ett café vid ica (stängde vid 19), restaurangen autopilot skulle spela på (men det såg också ut att vara fullt och för dyrt för oss) och en till restaurang (som inte såg alltför fräsch ut på utsidan). Det var det som var öppet klockan halv sju i norrtälje. Även om vi gick förbi den där "skabbiga" restaurangen ett antal gånger, tordes vi inte gå in för vi förväntade oss en massa gubbar med ölmagar som sitter och kollar sport. Tillslut hade vi inte så mycket val.  Vi gick in... Hur fräscht som helst, jättetrevlig personal och det var både barnfamiljer och andra trevliga människor där. Man ska inte alltid gå på utsidan (har vi inte lärt oss det än??).  Så fort vi satt oss, blev man självklart livrädd att det skulle vara för dyrt även här. Och ja. Det var det. Men vi bläddrade igenom menyn och kom tillslut till "pubmenyn". Perfekt! Billigt och bra. haha. Fattiglappar. Men ibland har man tur i oturen. Pastan vi åt var jättegod! Vinet vi tog en halvtimme innan vi skulle gå, var också jättegott. Men det hade säkert varit godare om man hunnit njuta lite av det, nu var man ju tvungen att hälla i sig. Ah, hur som helst var kvällen jättemysig och trevlig på alla sätt. Det var dock inte så mycket folk på spelningen, men det gjorde bara stämningen lite mer avslappnad och myyyysigare. Killarna är fortfarande så jäkla bra!

/M


Klänning, tröja och skor till SALU

 

Denna fina tröja hittar ni
här!

_______________________________________________________________________

 

Och på grund av oseriös köpare är denna fantastiska klänning ute igen.
Den hittar ni här!

_________________________________________________________



Dessa ligger fortfarande inte ute på internet.
Det är strl 36, vilket är lite för lite för min fot. Men dom är väldigt söta och i väldigt bra skick.

Skriv gärna om ni har frågor! :)

/M

Ögonläkaren saaaa..

Min lilla ögonhistoria

Jag var hos min ögonläkare idag. För tre månader sen fick jag glasögon, vilket blev för mig en ganska stor förändring, inte bara utseendemässigt, utan också för att man ständigt har något på näsan. Nu är det så att jag inte alltid har glasögonen heller. Som sagt så kan det vara ganska påfrestande när man inte är van!
Allt började redan i januari då jag började känna ständig spänningshuvudvärk. Det spelade liksom ingen roll om jag tittade upp eller ner, hit eller dit.. ögonlocken orkade inte riktigt hålla sig uppe. Det var då en ganska intensiv tid i skolan och jag trodde det skulle släppa så fort lovet kom. Men icke! Det höll i sig. Så fort jag satt och koncentrerade mig på något, läste eller liknande.. var jag nästan tvungen att kisa, för att inte få så ont i huvudet. 

Tiden gick.. tillslut gick jag till synsam och gjorde en synundersökning. Synundersökningsmannen sa att han kunde ana en liten skelning som kunde vara orsaken till all denna huvudvärk. Han skickade en remiss till ögonmottagningen på Danderyds sjukhus. En tid därefter gick jag dit och fick jag spendera en halv dag för alla olika dess undersökningar och tester. Mitt bland de vita/blå gångarna på sjukhuset mötte jag Björn Ulveus, helt otippat. Men, även han är inte mer än människa!

Det var en speciell förmiddag. Fick ha världens roligaste glasögon på mig, en halv timme. Folk, särskilt barn tittade på mig som jag var dum i huvet, på riktigt. Ja.. vad skulle man göra. Glasögonen var runda och.. jätterunda. Och hade nästan en hel ställning runt glasen. Kände mig snyggast där inne! Senare, fick jag något slags dropp i ögat som skulle förstora pupillen så de kunde kolla rakt in i ögonen. Det innebar att jag såg suddigt.. resten av dagen. Det var lite spännande. Nu förstår jag de som har glasögon, att de verkligen inte ser utan sina glas. Hur som helst, sa läkaren då att jag skulle ha glasögon tills vidare. Utan styrka, utan endast med prisma eftersom jag ej såg dåligt utan för att jag har en nivåskillnad i ögat. Om 3 månader skulle hon återigen kalla dit mig. Det var bara att börja leta bågar!

Så, idag.. klockan 15.00 var jag på plats igen. Hade inte hunnit äta lunch, så jag var självklart jättehungrig, jag hade med mig en risi-frutti för säkerhets skull. Jag menar, jag vet hur länge jag fick sitta förra gången. Fick göra något sånt där test. Och jag såg dom där hemska fula runda glasögonen ligga på bordet. Jag blev rädd. Inte igen!! Tanken på att sitta med dessa igen, i ett väntrum, äta risi-frutti kändes inte särskilt lockande måste jag säga. Men, som tur var behövdes inte det. Hon förklarade att ingenting har förvärrats, ingenting är farligt.. jag använder mina glasögon när jag känner att jag får ont, mer än så kunde man inte göra. Än så länge i alla fall. Så ja, jag får leva med dessa fina glas.. tills vidare.







/M


En sak bara

Jag vill bara säga en sak. Ett litet kort inlägg. Musikinlägg...


Kollade runt lite på myspace.com och upptäckte ett band som jag inte hört förut. Hur sköna som helst. Dom är skåningar också. Grymt! Besök dom!
Artmade. Om ni frågar mig? Föll jag pladask för låten Don't belive you. Jag gillar myspace ganska mycket faktiskt.


Dagen.

God morgon! Jag vaknade nyss, med post/äggula/sömn i ögonen. Jag  var stendöd igår, åt och gick och la mig direkt när jag kom hem efter träningen. Tittade klart på en film jag påbörjat för några veckor sen. Somnade. Sten. Död. Klockan var 23.30. Och vaknade nu. vid 12. Och ganska pigg faktiskt, inte sådär "har-sovit-för-mycket-så-man-blir-trött-och-får-ont-i-huvet". I vanliga fall går vi och äter lunch nu liksom. Nu är det frukost som gäller och det ska bli grymt gott!

Såhär ser dagen ut idag:

- Vakna (precis gjort)
 - Äta frukost.
- Dammsuga. Dammsugarn står inne på mitt rum (där jag ställde den igår), vilket innebär att jag måste dammsuga lite innan jag gör något annat.
- Träna. Packar sedan ihop lite träningsprylar. Trots att vi inte jobbar ska jag och martan åka in och träna, klockan halv tre, på trygg. 
(- vänta på min lön, 14 dagar kvar)

Ska jag lägga upp en "dagens" också? 

Jäklar vilken dag det kommer bli! :D

/M
 

Lördag och middag

Jonathan


 

  Ellen var också där  Karin FÖRSÖKER i alla fall




Nästa dag då. Lördag. Jono hade bjudit med hans närmaste vänner på middag, på Fridays. Han fyller (idag) 21 år. GRATTIS JONO! Vi samlades vid halv nio och sattes oss till bords vid ca kvart över..
 
Karin och Jenny hade köpt honom en liten överaskning på plats. En mixad blanddrink med det äckligaste dom hade. Som dom sedan satte eld på.. jag kommer för tillfället inte ihåg vad den heter.. men den smakade, sådär.. väldigt starkt. Han var tvungen att dricka upp allt på en och samma gång. Hihi, och Jono ska egentligen inte dricka sprit. Han blir lite speciell då. Men han fick glass sen också.
Vid elva gick resten vidare. Jenny skulle jobba klockan nio, morgonen efter och jag kände att jag hellre tog en sväng på söder innan hemgång. Och det var precis det vi gjorde. Kollade lite, gick en sväng.. satte oss sen på ett fik innan hemgång.

Sammanfattningsvis: en SUPER mysig kväll! Och Jono, Grattis som fan!! återigen..gamle vän!



 

kvällen avslutades med att läsa Dagens Nyheter!


/M





080808!!!!!!!!!!!!!!

Stureplan

Tunnelbanan östermalmstorg  



Gog morgon! Ja, ska man börja med att sumera helgen kanske. Det har varit en helg som aldrig förr, så att säga. Har varit inne i stan hela helgen. Vi börjar med fredag. Vi var självklart förbi stureplan och den stora 080808 festen! Och ja, vad ska man säga? Det finns knappt några ord. Sjuuuukt mycket människor!! Överallt! I tunnelbanan, på alla småvägar runt stureplan. svampen, i trafikljus, på affärsksyltar ovanför affärer! Stureplan var inte sig likt kan jag meddela. Det bästa var att det inte bara var ´"typiska stureplans människor!" på plats! Det var blandat som..en fryst wokpåse! Helt obeskrivligt. Jag försökte ta lite bilder för dom som inte var där skulle få en någorlunda uppfattning.  

VI kämpade oss igenom folkmassan och kom till slut ut på kungsgatan, tog väl någon halvtimme eller så. Vi gick direkt till soldaritet. När vi kom ut därifrån, vid ca halv 3 var det fortfarande en folkmassa som aldrig förr. Dock var det lite glesare så man fick plats! DJs spelade fortfarande uppe på spy bars balkong, men var väl inne på sina sista låtar när vi kom ut. Känslan att komma ut från ett ställe, och direkt infinna sig på nästa.. fast utomhus och där miljön är så olik sig själv var .. aa...grym!!!!! Vi dansade tills sista versen! Ute på birgerjarlsgatan! Med tusentals andra fulla och/eller dansande glada människor! Till musik som äger Sverige.. i alla fall stockholm, just nu! Det är lite svårt att förstå att man själv får vara med om det...en gång på tusen år! 1000 ÅR!


Stockholm i mitt hjärta - 080808



Stockholm i mitt hjärta. Fan vad jag älskar min stad :)
Staden som står närmast i mitt hjärta får till och med en egen dag, en gång på 1000 år!






Stockholm i mitt hjärta





UNIKT - för en stad som är UNIK!


Martan, sluta inte.




Nu gick martina. Buhu! Hennes tid på trygg hansa denna sommar är härmed slut. Nu är jag den ända hallonbåten inne på kontorservie. Fan va trist! Ingen Jessica heller. För hon är sjuk. Jag slutar iof också idag, men nu känns det helt plötsligt jättetomt. 
Fan vilken sommar :-) Alla bilder finns ju neråt i bloggen.
Nu ser vi fram emot när grabbarna ska sätta igång med sin innebandy. Vi ska följa caperio/täby, som våra egna fötter! Det ska bli skitkul! Och vi ser också fram emot att se dom i globen nästa år.


Nej, blir det träning på måndag då martan. Som vanligt..?



/M


En kort liten sumering



Jenny på rival


God förmiddag!
Kan ju börja med att säga att gårkvällen var jättemysig! Min och jennys lilla after-work. Vi åkte till mariatorget och gick in på Rival. Det är Benny Anderssons ställe sedan 2003. Den mannen kan ju inte vara särskilt onöjd med sitt liv alltså. Jösses! 5/5 på min lilla skala, säkerligen. Jättemysigt! och grym personal!  Trevliga till max utan att bli sådär jobbigt "trevliga". Bara gott om Rival måste jag säga!  Jag har ätit där en gång innan, och det var inget fel på den maten då! Hur gott som helst. Jag kan också tillägga att det garanterat kommer bli fler aw:s där. Och inte bara där. Hela söder bara glänser ju.

Nu är det lunch! På återseende..

/M

Avsked. Farväl. Adjöss!

Nu märker man verkligen att sommaren börjar lida mot sitt slut. Även om den verkligen inte är slut än. Allt  fler börjar rulla in uppe på våningarna, det blir mer och göra.. men det värsta av allt - alla sommarbarn slutar. Martina slutar imorgon, Andy slutade idag(för han ska återgå till sitt naprapat/sjukgymnast-pluggeri), Johan i växeln slutade idag , Frida slutade i tisdags. Caroline!! Imorgon! Yasmine, också imorgon! Skittråkigt!!! De mest kluckrena veckorna är när alla här inne på kontorservice och i växeln är på plats. Då har vi så jäkla kul!! Meeeen, det goda har väl också ett slut. Fast.. det är inte slut på riktigt. Jag menar, vi dör ju inte. Vi styr snart upp något igen, kan jag lova!

Så denna vecka har det blivit en herrans massa fika. Det blir en välldans massa träning nästa vecka. Kommer åka in hit varje dag. Eller varannan i alla fall. För träning ska det bli!

Både martina och andy hade bakat till idag. Sockerkaka, och någon annan smarrig bakelse. Nu känner man sig lite... uppsväld (?!) Vi bjöd växeln också. Det var i o f bara Johan och Yasmine kvar där.. De andra hade gått hem. Martin hade placerat sig ute i receptionen.  Vi skulle självklart bjuda han också, så vi ringde till honom. Han har en förmåga att spela oss ett litet spratt ibland när han ringer in hit. (Typ "Hej jag heter sten och ringer från DN, vill du teckna en prenumeration hos oss!?) Och nu skulle han få se på andra bullar!

(martan - med grov skånska)
- Ja, ja.. hallå, jag söker martin sandborg? (läs sandboj)
- eh.. sandborg?
- Ja.. jag ringde till kontoret i malmö och de sa att du var kurs! (läs Kus)
- ehm..jasså..?
- Ja.. de sa att du jobbade uppe i sthlm i växeln, martin sandborg.
- ja, jo men precis. det är jag!
- hah... hm.. hihi..hihi....
- Jaha.. det är ni!

Och så gick vi ut med sockerkaka till honom. haha. För det första heter han Martin Sandberg. För det andra, hade vi "hämtat lite inspiration" från Robert Gustavssons klipp från parlamentet när han ska vara en "stressad växeltelefonist". Så jäkla klockrent! Jag höll på att garva ihjälp mig. Och med den grova skånskan som Martan hade där.. nej, det lät KLOCKRENT! Eller kluckrent som vi säger här!


Nu sitter jag själv här inne på kontorservice. Alla har gått hem. Jag sitter och inväntar min lilla afterwork.. som jag ska ha med jenny.
Jag måste erkänna att det kommer bli ganska tomt här inne nu. Tommare än det är just exakt nu, när jag, bokstavligen sitter här alldeles själv. Imorgon är det bara jag, Jessica, camilla, Håkan och Björne. Och martina såklart, men hon går ju efter lunch. För nu är andy borta igen. Trist! Han kommer väl tillbaka nästa sommar igen, kan jag tänka mig.
Jag hoppas att de så kallade guldpojkarna och vi hallonbåtar styr upp en egen liten.. afterwork/school...(nåt i den stilen) snart. Guldpojkarna = Andy, Johan, Patrik. Och roger också :D  Det vore verkligen skitkul!

Nu ringde jenny.. nu är det dags att göra sig i ordning.

See ya!

/M

AW på söder!



Ska man ta en afterwork idag då. På söder. Trots att det regnar.. skitsamma! Jag gillar afterworks. Då får man klä upp sig lite också, sådär "mitt i" veckan.
Jag är tvilling, vilket sägs vara "modets-stjärntecken", läste jag nånstans, tror det var i SOLO. Det är nog därför de flesta tvillingar (och därmed jag) älskar kläder och älskar att klä upp sig, klä "ner" sig.. Byta kläder ofta, bara för att det är kul. Kombinera olika linnen, t-shirts, kjolar, klänningar, shorts. Med allt! Stå framför spegeln i några timmar bara för att testa olika kombinationer, rota längst in i garderoben och dra fram något som jag, enligt mig själv för 5 år sen, aldrig skulle använda igen. Det är sjukt roligt! Låter kanske inte så underhållande, men.. med BRA musik och massa kläder... då har i alla fall inte jag tråkigt. 

 Det tråkigaste är bara att alla ska hela tiden skriva om mode, och "dagens outfit" och hit å dit, i sina bloggar. Det blir för mycket.. Jag tycker också att det är roligt med sånt. Och jag följer gärna modebloggar. Som Tony Irving säger..MEN, Jag börjar nästan få känslan av att det börjar bli en trend bara det, man skriver om mode p g a status. Trist!
Det är ju alltid kul att få visa upp sig lite, men.. även här finns det gränser tycker jag.

Nej. Men vart ska man ikväll då? Söder.. Jag tror att det blir mariatorget nånstans därekring. Ska bli skitkul att upptäcka nya  ställen! Tipsa gärna om ni har något man borde besöka.


/M

Gårdagen..

 Sluta inte :( det är för tidigt! Martan testade på att vara växeltelefonist..  Carro carro carro :)   
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Ljus och mackor Kaaaarin!  


Igår var vi som sagt och tränade efter jobbet. Det var tungt men det gick ganska bra. Bara man inte la av, då skulle man somna på stört, i den position man befann sig i. Körde vårt vanliga schema. Tills det börja rulla in massa folk.. (?) Kände inte igen en människa. Jajja..

Tidigare på dagen avfirades Frida i receptionen med buller och bång. Nej, inte riktigt, men i växeln bjöds det hej vilt på fika. Sockerkaka (som johan själv älskade.. eftersom det var han som köpt dom. Även om dom var väldigt goda) och sådana där goda wienerbröd med sylt i mitten. Namn namn!

Senare hos Karin (jenny var också där), så kvällsfikade vi. Herregud vad jag fikar (!) Men det är så socialt och trevligt så varför inte. Jag gjorde jättefina kreationer med påläggen, vi hade sån där doftrök.. jag kan inte komma på vad det heter. Vädret var inget vidare. Mysfaaaaktor på den du! Pratade och skrattade. Fast inte så länge dock. Jag var tröttast, så någon timme senare gick vi och la oss.

Idag då, trött dag också. Men.. Vi hallonbåtar ju varandra så det är jättekul ändå! :D Det är svårt att ha tråkigt. Plus att det var uppehåll hela dagen. Weoo!

Ses imorrn då guys! Och då ska jag ha sooovit länge, så jag inte är så förbannat trött.

/M

Dagen är slut - träning, hupp hupp!

 
 


Sådär då gott folk! Dagen är slut (snart) och det är dags för träning igen. Shit va bra vi är! Fast då ska jag iof inte nämna att vi precis innan här fikade för att söta frida i receptionen slutat nu. Hon ska upp till faaaalun och hennes hemstad. Jättetråkigt! Alla bara försvinner. Fast hon kommer faktiskt tillbaka, det är det som är det bästa :)

Fast nu är det såhär att denna dag har varit en liten plåga. Det har varit mycket att göra, och självklart är alla som är här JÄTTETRÖTTA och det smittas ju bara. Det har varit sååå segt. om jag inte tagit mig i kragen så hade jag somnat, jag är så säker. Så fruktansvärt trött. Å får därmed se hur det går på träningen.

Efter träningen åker jag hem till karin i solna! Då är det väl bara att återigen ta sig i kragen, men denna gång ut i regnet/blåsten. (tur att trygghansa har sådana fina paraplyer). Kanske flyger till solna istället.
/M

Fredagen i bilder och text!



Ett litet "kollage" med några få av alla de bilder som togs i fredags på afterworken. Det är HUR trevligt som helst att gå ut med dessa människor. Vi hade en händelserik kväll må jag säga. Daniel (andra bilden) har nu slutat och tar här avsked. Vi åt mat på Caliente och gick senare ner till hirschenkeller. Vi drack, pratade, skrattade.. kvällen gick. alkoholhalten började stiga hos alla. Jessica gick tidigare, tråkigt nog. Jag och Martan irade omkring och hade kul, tills vi tröttnade. Alla var utspridda och hade minst sagt trevligt på sina håll. Då bestämde jag och Martan oss för att åka hem till Arne (patrik) och våldgästa honom! Vi plockade med oss lite blommor från rabatterna på vägen som han fick sen. Visst är vi för go'a!?? :D


/M

(*gäsp* Oj, jäklar vad trött jag är!!!)

Mysfaktor 10

Så var det tisdag igen. Tisdag.. och skitväder. Och då menar jag verkligen sktiväder. Titta ut bara! Fast man skulle också, för att sätta en positiv stämpel på det så kallade skitvädret, kunna kalla det mysväder! Eller hur? :-D

Sitter här för tillfället ensam på kontorservice.. folket kommer väl snart.  
Men vilket VÄDER det har blivit helt plötsligt. Från 30+ till.. regn, blåst, åska. Burrr!
Det bröt ut igår. Vädret alltså. Som tur var fick jag skjuts hem av Carro som också bor i danderyd. Hade nog blåst bort på vägen nånstans annars. Drunknat kanske. Hur som, igår var jag själv större delen av kvällen fram tills dess att Jenny kom från sitt jobbkl. 22. Innan dess hade jag först bytt om, satt på bra musik och hoppat omkring lite hemma. Pysslat lite! Var trött, men samtidigt på bra humör konstigt nog!

Klockan 21.00 började min för nuvarande favoritserie, som jag varje måndag ser fram emot. Durham County. Den är så fruktansvärt bra! Den går på 4:an. Och det var en slump att jag började titta på den.. Sen kunde jag inte sluta. Sista avsnittet nästa måndag. 
Jag hade förberett mig väl. Myskläder..tänt ljus.. släckt... krypit in i täcket och hörde regnet piska utanför. Synd bara att man var själv. Lite stämningsfaktor var det ju :-)

 



Nu börjar det rulla in lite folk.. Ska nog gå och köpa en macka på 7-11.. Ut vädret. Mysvädret var det va?!

/M


Han har stämmor må jag säga

Titta och framför allt lyssna! Helt sjukt!!!! Vilken jävla kille... Det där kallar jag skills!



Grattis arne!



Patrik Arne Hagberg - Grattis på namnsdagen!

Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne Arne... Arne...... Arne!


/Från dina kära arbetskamrater på Trygg, särskilt från hallonbåtarna - Michaela, Martina, Jessica!

Vilken tajming!


Kom precis hem från träningen med martina. Vi har blivit riktiga hurtisar. Jävlar i skogen.

fotboll - står på varsin sida av gympasalen och skjuter bollen till varandra
basket - försöker träffa korgen...
rockring - för magen
gym - och så lite gym på det
och oftast badar vi efter.. 

När vi kom ut, hade det börjat dugga lite. Man gjorde inget än att hoppas på att det inte regnade ännu mer hemma. Tvärtom. Det regnade. Rejält. Och åska (!!) Kul. Kul att man tog med sig paraplyt.  Kommer man hem och är dyblöt. Genomblöta skor och jag som bara hade skjorts och skjorta på mig.. som tur var hade jag min handduk med mig, så jag svepte in mig i den och började knalla.

Hemma - och blöt om fossingar och huvud. Och mitt hår när det blir fuktigt.. fina grejer ;)
Nu ska det bli vädigt skönt att sätta på sig torra mysiga kläder och kanske svepa täcket omkring sig istället. Mmmm....

Ses imorrn!

/M

Förra helgen..

                       



..mina vänner, följde martina med mig ut till mina föräldrar, som är ute med båten. Den helgen var också den bästa på länge, då vädret inte kunde bli sämre! Fan va vi mådde då alltså. Grrrrreat!
Efter jobbet tog vi oss ner till nynäshamn på en timme med buss. Dagen efter åkte vi till trosa och stannade även på vägen för att bada. Årets första dopp. (weehoo) Sedan åkte vi vidare till trosa där för övrigt Christine Meltzer precis gifte sig. Så jäkla underbart ställe det där trosa! Fruktansvärt mysigt...ah! Jag undrar hur många glassar vi åt den helgen (!?)
25-30 grader varmt hela helgen. På köpet fick jag typ 15 myggbett. Men det tillhör! Är inte det lite somrigt??

Och som jag länge sagt.. jag ÄLSKAR skärgården!

/M


Martin från växeln

Martin! Du är rätt bra trots allt!  Du kommer in här till kontorservie, alltid med det största leendet! Som en solstråle! Som en vårvind! Solbränd! Flagnar i ansiktet gör du också. Vilket man. Vilken kille!
Som en liten ängel som bara glider över golvet från växeln in på kontorservice. Alla tappar hakan när dom ser den blonda lilla parveln. Martin!

Det är du som är han som tjejerna vill ha, det är du som är snubben som killarna vill va!





Älskade ängel, det är såhär du har det.. inte sant?






Hälsningar från Kontorservie, Trygg hansa

Franks dop

(Internhumor)

Igår klockan 19.34 agerade jag och Martina präst. Vi döpte vår frankeringsmaskin. Frank heter han.

        

"I Faderns, Sonens och den helige Andens namn"

Vi skulle även hitta dopvatten:

- "Det här är ju vatten."
- Vatten? Är det inte klister?
- "Är det klister? Jag trodde det var vatten.."
- Är det vatten?


Nedräkningen har börjat. 7h 20 min...

På återseende..

/M