Svett, skratt och inga tårar på Mallorca

Nu är jag hemma igen!  Från Palma de Mallorca som har varit mitt hem i 4 nätter och 5 dagar.
Det har var en välbehövlig fantastiskt skön resa att få komma till VÄRMEN och bara kunna släppa allt och leva som jag vill!

Det blev mycket shopping (ja vadå, är man utomlands så är man), många mycket goda restauranger med spännande maträtter och restaurangfolk..

En dag tog vi oss till det stället hela familjen var på för 10 år sedan! Palma Nova!
Eftersom Palma de Mallorca är en stad och inte en sol-och badort var vi tvugna att ta oss till nova's vackra sandstränder och blåa hav. Det gjorde vi två dagar till och med, vi som Inte skulle åka på solsemester! Ajja!

Jag tror att en del bilder kan säga det mesta om hur man har haft det! Så här har ni några, titta och njut! 


image14
Flyget från Sverige mot Mallis
Btw, vi åkte på samma resa som nya Barbados-magnus (inte Carlsson) haha

image15
Första kvällen


image16
Borsta tänder


image17
Här står jag inne i ett provrum, ett hål i väggen med ett skynke att dra för, massa kartonger
och sladdar och fläktar, mm nice!


image18
En kväll i gamla stan

image19
En natt vid poolen

image20
Stranden i Palma Nova

image21
Alldeles förträffligt! 

image22
Den där trappan var vårt kännetecken, annars hade vi inte hittat tillbaka till hotellet. Ni ska
se kartan över palma, jösses! Inte lätt o följa deras gatsystem alltså!

image23
Vårat poolområde, taget från vårat hotellrum

image24
 Utsikten vi hade från hotellrummet - natt

image26
Ja alltså, jag vill inte göra er avundsjuka på något sätt va, men det va "FETT NICE!"


image27
Tito's. Den mest exklusiva natt klubben i Palma.  Hiss upp till höger för att komma till klubben.
Riktigt läckert!
Och John, det var hit vi skulle gått om ni kommit till Palma, nice wha?


Jag sa tidigare att jag skulle möta John nere på mallis, av olika anledningar blev det inte så, vilket var mycke tråkigt, tiden räckte helt enkelt inte till.
Men lika gla' för det är jag...
Hoppas ni hade det grymt där nere ändå John!


Ja, denna resa var som sagt mycket välbehövlig och framför allt rolig, jag och min kära mor har faktiskt haft det riktigt kul tillsammans!
Några halvdagar liggandes vid poolen, vi gick på Spa som fanns på hotellet, vi shoppade, drack drinkar, åt god mat, sola och bada... En resa som passar mor och dotter utmärkt! Mellan 30-35 grader på dagarna.

Jag tipsar om detta! Om det är någon som vill åka på en weekend, MEN se upp för palmas gat-system. Det är helt otroligt vad konstigt det är. Man kunde följa en gata och sen tänkta, "om vi svänger ner här till höger kommer vi rätt..." Men inte gjorde man det, för där stod ett hus. Då fortsatte vi, ja då stod det ett hus där också, så det slutade ju med att man hamna åt... "skogen"... eller rent ut sagt gå runt i cirklar, och jag menar det är inte så som hemma svala sommarkvällar, det är kanske 30 grader långt in på kvällen, sedan går det ner mot 25 grader på natten.
Äj, se upp för det bara, lita inte på gatans färdriktning! :P 



 // Michaela, med mamma


Juste, Palma imorgon

Jag hade nästan glömt! Jag och mamma ska ju till palma de mallorca imorgon bitti!
Det ska bli... gryyyymt skönt! Precis vad jag behöver, få shoppa lite i palmas gränder med mor :)
och självklart ner till stranden någon dag! Mmm!  Ner till värmen, det har ju blivit sjukt kallt här hemma helt plötsligt, what what?

Och nu har jag i princip packat klart! I min LIME-gröna resväska som jag fick i födelsedagspresent av mina kära gudföräldrar. Lime-grön, ascool, då kan man iaf inte ta fel!

Och idag, var familjen uppe hos släkten då som sagt, firade morfar 70.  Åt på en jättefin restaurang och hade riktigt trevligt. Vi åt ju som aldrig förr alltså, hummersoppa till förrätt, oxfilé - varmrätt, och pistasch (elr hur det stavas)-glass till efterrätt... plus kaffe, plus mormors efterrätt också! Inte nog med det, sen ville mormor att vi skulle hem dit och fika EN GÅNG TILL, vilket jag iof inte hade något emot. jag gillar deras att vara hemma hos dom. med dom. Men det blev inte mkt till fika då iaf.
Efter den kära vistelsen i gävles trakter så var det hemmåt. In med lurarna i öronen, slumra till en stund i bilen. Eller kanske hela vägen.

Det gick iaf ovanligt snabbt att packa, kanske för att jag ska shoppa där nere så mycket ;D ? höhö!
Och så ska jag möta Mr John Leijonmarck där nere också, som är där nere samtidigt som jag! Fett nice ju!  Vi ses snart  John! :D 
 
Och samma dag jag kommer hem från mallis, ska jag karin och jenny ner till helsin'booj. Fira midsommar med dom sköna små rullebör:na där nere! Från Arlanda mot nattåget och helsingborg. Det ser jag faktiskt fram emot!

Vi ses och hörs om en vecka ungefär! Så får ni ha det så FANTASTISKT trevligt här hemma medans! och GLAD MIDSOMMAR!
Puss och kram och nyp i stjärten. Ciaooo!

/M

Vilken vimmsig kväll

Igår fredag, skulle jag och tatchi ut! MEN, hon blev dålig så det sket sig :(  jag som var så taggad för att gå ut med henne.. men så blir det ibland. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, försökte övertala ngr andra, men det gick inge vidare. ALLA hade andra planer. Men så kom en vän, sorena aka Sorro,  in på msn, han och hans kompis skulle ut en vända och frågade om jag ville haka på.. skulle jag eller inte? Svårt beslut va? 
Jag hänkade på.
När jag mötte dom skulle vi först o främst kika förbi foncé. inte så mycket folk, men det va helt okej! Musiken va riktigt bra då alltså, tack vare mr klabbe självklart som stod bakom båset.   kul o träffa dig för en gångs skulle förrensten! :)

Sen gick vi vidare, la camera nästa. Där träffade jag en annan Sorro, Soroush som han heter, jonos kompis.. ovanligt men KUL! Träffa på backwall också (för första gången), vilket inte var så konstigt eftersom han jobbade där den kvällen.. har inte hört han spela förr, men han var grym! Vi ses för en fika sen då, efter mallis såklart! 

Kvällen var lugn men trevlig! Alltid lika kul o träffa människor ute.

slut på skiten

Äntligen är plugget över! SOM man har längtat! nu kan jag göra vad jag vill ett tag! SÅ underbart!

Men ännu en trevlig helg väntar, dock inte lika... "galen" som förra.

Fredag, utgång med min vän Tatchi vilket ska bli mycket kul, sist vi gick ut var ju i London på Sound, det var ju en natt jag seeent kommer glömma! Right Tat? 
Nej men, så det ska bli riktigt kul faktiskt.

Lördag skall jag upp till min kära släkt. Morfar fyller 70. Det ska faktiskt också bli trevligt, får ju träffa min älskade kusin också! Saknar dig Frida.

Söndag, kl 07.00 sitter jag och  mamsen på flyget till Mallis, till Palma de Mallorca! Mmmmm! Den du.
Det ska bli så skönt och komma iväg ett tag, shoppa lite, koppla av.. i like!
Sen kommer man hem, ser fram emot midsommar nere i hbg (förhoppningsvis)!

Och se, solen är framme igen efter regnandet o molnandet!
Fast jag är trött, tror jag ska lägga mig tidigt idag.... Jag och Jenny har suttit hela dagen med en "liten hemlis" som ni inom kort kommer att få veta så, keep your eyes open! ;D

See ya!
/M

Något som stämmer mycket bra!

Killar killar killar
vad gör de annat än pillar?
de låtsas söka tröst,
men vill egentligen bara åt ens bröst.
De är romantiska och kommer med rosor,
men är inte nöjda förrän de fått ens trosor.
Det är som en ren reflex
att de genast tänker på sex.
Man blir kär,
men alla är lika som bär.
De kommer och sårar
och vi drunknar i tårar


Ni kanske känner igen er?

9 juni - BAL piperska muren, efterfest Cafét

BAL!! Det har jag inte varit på sen i 9an, avslutningsbalen! Jösses, det var fint och jag trodde inte jag skulle få gå på bal igen, eller jo studentbalen! Men ändå, heeelt fantastiskt! Det är två kompisar som gjort lumpen, som skulle ha en avslutningsbal, den ena kompisen (markus) bjöd mig! :-D jag blev grymt glad! Och den andra, Jono, bjöd karin! Sicket sammanträffande! 

Ja, dagen började ju sådär halvbra! Jag vaknade i ett halvvarmt rum, var halvsvettig och halvbakis! "Just nu får du halva priset på Comhems bredband" J*vla reklam att fastna i huvet!  Nej!  

Jag vaknade i ett SKITVARMT rum, höll på att svettas ihjäl, kände mig... ont i huvudet! Reste mig för att öppna balkongdörren, luuuft!  Då small det till igen. SKITont i huvudet, och kände mig inte alls bra! Sjuk!  Jag var Sjukt bakis! Inte varit så på länge, men ja, jag har ju lärt mig "man mår som man förtjänar", och det visste jag! Hur skulle det gå ikväll? på balen? Om jag mådde såhär, jag var ju förkyld och hostade också!   Jag tog tag i kragen o kämpade mig upp, drack ett antal glas vatten, kände mig piggare.. åt ingen frukost eftersom jag aldrig har aptit dagen efter! Frukost, vad är det?

Jag gick upp till datan en sväng, men kunde inte sitta länge.. SOVA!! Jag var så trött! Så trött! Klockan var väl halv ett, eller något liknande, jag tog en ipren och lunkade in till sängen igen! Kasta mig ner när och dog ett tag till. En liten stund kunde jag väl ändå ligga tänkte jag. Jag gick ju upp tidigt eftersom jag tänkte börja fixa med saker redan då, vilket jag ångrade lite halvt (nu börjas det igen)!  
Markus hade sagt att han skulle hämta mig runt 15. - 16 ungef.  Jag vaknade igen kl. 13.45. Lite halvpanik (men det va ett tjaat) jag orkade dock inte stressa, helt död fortfarande! Weird!

Jag gick upp kollade mig i spegeln, tänkte "och jag ska på bal om ngr timmar, snacka make over måste göras", gick ut i köket, gjorde någon konstig frukost och satte mig. Då kom Karin, "Det är så sjuuukt varmt". Jo tack!

Hon var lite mer stressad än jag, sprang som en liten iller med blommor o vaser, och vatten till mig!  Strax efter så mådde jag redan bättre!
Vi började fixa oss, Markus hann ringa och säga att han kommer om någon timme o plockar upp oss, då kändes det bättre, för då var man ju halvklar (men...!!!)

Vi hann ta några bilder som vi såg ut (innan kvällen börjat) innan han kom.

image11
Fina va? :-D


Vi satte oss sedan i taxin när han dök upp tillslut, typ en timme senare än sagt, och taxichauffören var ju en rolig prick. Han körde omkring, körde vilse och grejer, ännu senare (vi skulle iof bara till Jono för att dricka lite vin med tilltugg några "par" , men vi var som sagt redan sena) !
Ajja, vi kom till Jono och minglade en halvtimme innan vi satte oss i en ny taxi, på väg till piperska muren för Bal, middag, tal, mingel och dans.

MYCKET TREVLIGT!

Ett glas mousserat vin fick vi när vi anlände. Och jag glömde säga, killarna hade ju på sig världens coolaste uniformer också, haha, så coola!  image12
Coolingar!


I alla fall, maten var Mycket god! Talen var roliga och framför allt bra! Bordsällskapet var Mycket roliga! skrattade en hel del alltså! Kvällen hade börjat fantastiskt! Så trevligt!  och alla var SÅ fina, i sina blå uniformer och otroligt vackra balklänningar! Åh!  Önskar ni kunde fått uppleva känslan! Bakiskänslan var bort då alltså!

Sedan var det Dans. Markus den tråkjönsen kunde inte dansa, det var för "konstig" musik för att kunna dansa, men  det gjorde inget, jag menar jag dansar så mycket ändå, plus att jag fick ändå dansa lite med Jono och med Karin. Tack för dansen :-)image13

NU bar det av mot Efterfeeest! 5 st bussar stod uppställda utanför Piperska muren och väntade på 250 glada prinsessor och prinsar (som i sagor, fast inte bussar då kanske, haha lite oromantiskt må jag säga)
Bussarna fylldes och bar iväg mot Cafét!! sååå taggad! Då hade jag glömt bakiskänslan helt, den lämna jag nog kvar i taxin som körde oss vilse.

Karin, som inte tog samma buss som jag kom inte på ett bra tag, så jag var och min kavaljer minglade omkring med det andra blåklädda mänskorna och självklart resten av gästerna. 
Även denna kväll fick jag syn på välkända ansikten! Det är så kul o träffa folk man inte träffat på ja, ett himla bra tag alltså! 

SEN dök Karin upp i vimmlet! Äntligen, då började vi! Sen var kvällen uppe i varv och det gick inte att bromsa ner den! Så otroligt rolig kväll den här med, heeelt obeskrivlig alltså!  Jag har dock försökt beskrivit den så gott jag kunde! Kanske ni märkt, haha!

Även denna kväll började lida mot sitt slut. Jag och Karin gick därifrån glada och nöjda och var såå glada och hade sååå ONT i fötterna!
Vi gick neråt mot norrmalmstorg, mot tunnelbanan.. Mötte sedan upp en gammal go' vän, som det även visade sig att han skulle åt samma håll som jag och han hade BIL! Jag blev överlycklig, slapp jag gå med mina onda fötter! Poor feet. nu mår dom bättre.
Karin gick till tunnelbanan, hon skulle till hennes Pontus!

Ännu en till GRYM kväll! på samma helg! Helt fantastiskt!

Tack Markus för att du bjöd mig! PUSS ska du ha!
Tack Behrouz för skjutsen hem, den behövdes verkligen!
Tack ALLAför en UNDERBAR helg!


8 Juni - 18 år

YES!! Äntligen!  Ännu en välplanerad helg! Jag älskar sånt!  Även om jag gillar att göra saker och ting spontant, men vissa saker måste man bara skriva in i kalendern!!

Ja, min födelsedag i fredags alltså! 18 år och dörrarna till ännu fler möjligheter har öppnats! (Vi skippar det där med betalningar för doktorbesök osv, inte för att jag går till doktorn alltför ofta iof men iaf... ska iof operera bort en glasbit som sitter i foten snart, meeeen det är en annan historia) Åter till det roliga! :) 

Fredagen började med det glada beskedet att vi är lediga! YEY! Vilket innebär att jag inte kommer få något firande i skolan, vilket iof är lite tråkigt, men men... Jag tog det lungt ute i värmen och solen en liten bit in på förmiddagen, för att sedan ta mig in till stan för att möta min kära vän Karin över en lunch.

Vi visste inte riktigt vart vi ville sätta oss, vi ville ju trots allt ha en kall svalkande öl i den stekande solen!
Vi beslöt oss för att gå mot djurgården. Och ja, strandbryggan såg Mycket lovande ut så vi slog oss ner där. Beställde mat och dricka och satte oss i skuggan, det var verkligen STEKANDE hett.
Hade det otroligt trevligt verkligen! Och GOD mat var det också..  man var så lycklig! Massa galna flak som åker omkring i stockholm gör det inte sämre, jag blir så glad av sånt där!

Efter lunchen mötte vi Emelie, och vi gick till djurgår'n och satte oss i en park där. Heeelt underbart! Nu väntade vi bara på Jenny.
Karin gick och mötte Jenny för hon "visst inte" var vi satt! Sen tittade båda fram bakom husknuten med en tårta och ljus som blåste ut! :D 18 st var det också! NI ÄR FÖR GULLIGA! 
Vi satt där med ballonger som blåste iväg och tårtan som var jättegod en stund för att sedan dra sig inåt mot stan och fixa lite saker innan hemgång, för att göra i ordning sig för kvällen! Utgång!!!

Karin hade redan lämnat oss för att gå på en studentmottagning. Jenny följde med mig och Emelie hem!
Sedan kom Caroline, vi drack en fördrink, jag öppnade den lilla champagnen jag fått och sedan var det dags att gå! Jenny kunde ju heller inte följa med :( hon fyller den 1 juli! DÅ NI!

image10
Bilden är inte tydlig, men Carro jag och Emelie


Vi åkte in, mötte Nathalie i tunnelbanan och sedan gick vi upp mot Underbar, där vi skulle börja.. Eftersom jag skrivit upp oss fick vi en gratis drink, eftersom vi kom innan 23. :-)
När vi kom in stod en classmate, kalle, för musiken, visste inte att han va dj, eller ska bli, eller något. Kul iaf!

Sedan gick vi vidare mot the bank, mycket trevligt! Mötte både kända och okända ansikten.
Beställde ytterligare en drink, minglade ett tag.  Sen upp på dansgolvet och shaka på ordentligt!
Tiden rusade iväg och inte tänkte jag på det. Emelie o carro tog 03.10 tunnelbanan, medan jag o Nathalie vilade våra fötter och tog det lungt fram till 03.40. Mötte även Bobby en snabbis medan vi väntade, han ville väl gratta mig antar jag! ;-) Tack för det!
Tack alla för alla gratulationer förresten!

GRYM KVÄLL! Riktigt lyckad födelsedag!!

första helgen i juni - Lasse kühlers dansshow @ vasateatern

Det är ju denna man har längtat efter hela året!  Som jag sa i min "presentation" älskar jag att stå på scen!

Det var 1a, 2a och 3e juni vi hade dansuppvisning, det är en sån speciell känsla dessa tiden alltså. Sommaren är på intåg, knappt något kvar i skolan, en vecka kvar till min födelsedag, det pirrar i hela kroppen!
Bilderna från showen har inte lagts upp ännu, men jag har ju några backstage såklart!

image3
Ja, jag sålde program.

image5
Carro sminkar sig

image6
Malin, inför pussy cat doll
image7

sminks
image9
Jag i logen med "helgonet" klädseln


image8
Tom Jones numret (delailah), skulle då inte dansa riktigt på scen, utan spela lite teater.. haha, klockrent!



Detta var en underbar helg alltså! Måste tacka min underbara grupp! Tack förintensiven!  Tack!

Michaela


image2

Detta är ju min första blogg så, det är väl dags att presentera mig då. 

Michaela Andersson är mitt namn, jag har faktiskt inget mellannamn. Jag är född den 8 juni, 1989, dvs jag fyllde nästan precis år! YEY!


Dans, (något jag vill nämna först) är mitt största intresse. Låt mig beskriva hur jag känner för dans:

"Dans är inte bara att röra på fötterna, höfterna och armarna.
För mig finns det så mycket mer, under ytan! Dans är glädje, passion och en enorm entusiasm!

För 14 år sedan tändes en glöd som aldrig kom att slockna. Den glöden är nu en brinnande låga som bara fortsätter att växa och ingenting kan få den att släckas, ingen storm, inget vatten, ingenting!
Den oöverträffade lågan är Dans!
Jag brinner för mitt intresse så obeskrivligt mycket att ingen levande varelse
kan någonsin ändra på det!
Dansen får mig att känna mig motiverad till allt jag gör i livet!
Jag kommer att dansa genom livet med stor glädje och lycka i mitt hjärta!"


 

"Står där svetten rinner, nervositeten och pirret i magen gör att jag älskar det mer och mer för varje sekund som går. Det är 10 sekunder kvar innan jag ska ta första steget ut, ut bland strålkastare, lampor i färger som lyser rakt i ansiktet, blickar som följer varje rörelse och musiken som är obeskrivligt bra, som får en att ge ännu mer, Steget ut på scenen, att bara köra gärnet!! är en känsla, en upplevelse som gör att jag aldrig skulle kunna ge upp det! "


En kort beskrivning sådär. Kanske ni får en uppfattning om hur det kan kännas, men tro inte att ni vet ;)

Ja, för övrigt så bor jag i danderyd med mina kära föräldrar och min bror. Vi bor i ett parhus med förbindelser att ta sig relativt snabbt runt om i Sverige :)
Jag är mycket för resor av olika slag, älskar att uppleva saker, inte endast prata eller höra om det, utan se med egna ögon. Precis som mina vänner, ack vi är så lika. Känns så bra att ha någon som jag, och att det finns två, till och med tre av mig, det trodde jag inte. Dom andra hälfterna av mig heter Karin och Jenny. Love you guys!

Har mycket planer för framtiden, som jag ska göra till verklighet, jag är ju trots allt fortfarande ung och inget är omöjligt. Efter skolan är det jobba ett tag som gäller, jobba och sen resa världen runt! Så bli inte förvånad om ni möter mig någonstans ute i världen om något år!


Mmmm, har en del saker på G. Just keep your eyes open, wait and see!