Ute -jobb- bacon



Oj jag är så sjukt trött nu. Har fått sova i drygt 2 h, om ens det. Jag och Karin var ute igår och ja, brydde inte oss särskilt mkt om tiden. Halv fem stod jag hemma hos Karin och fyllde vattenglaset som jag tog med mig in till sängen för att sen kasta mig ner under täcket. Vi hade skitkul med en herrans massa flyt. Ibland förstår jag inte riktigt hur man kan ha det så.. ni vet, hittar hundralappar i trappen osv. Tur, tur tur... Däremot har man kanske inte lika tur idag. Baconbaconbacon plus lite sömn, MEN det är bara att bita ihop och sova när man kommer hem istället.


Retouch touch-up


Veckans filosofi

Om du älskar livet så kasta inte bort tiden, för livet är gjort av tid.

                                                                                               Benjamin Franklin

The day has running slowly

Morgon - gubben på plats i vanlig ordning. Han lever!
Dagen - har varit seg, och jag har varit trött i hela ansiktet? Orkar inte hålla mig särskilt uppe denna dag. Men men, det har fungerat och nu är dagen äntligen slut. Ser fram emot nästa istället.
Kväll - hade kvällsmöte med växeln o chefen. Gick mycket bra och vi har tagit fram lösningar till en del problem som faktiskt ska bli ganska spännande att genomföra. Jag har exempelvis fått i uppgift att utföra en såkallad snygg lathund till alla som jobbar på trygghansa. Lathunden ska visa hur man hänvisar sin telefon. Ni som inte förstår, se det bara som en stor uppgift som betyder otroligt mycket för trygghansas verksamhet. I det stora hela gör det faktiskt det. Om kunderna är missnöjda med servicen, faller statusen enormt så. Thats why. Sedan har jag även tänkt vidare på en del alernativa lösningar på problemen som jag ska ta upp på torsdagens växelmöte.

BusinessMic has entered the stage!!




to wear




Bomben är härmed släppt!

Nu är det gjort! Nu har vi gjort det. Den stora nyheten som kommer vara en början till en ny syn på livet för min del och som jag har gått och hållt på i drygt 1,5-2 månader kan nu bekräftas!

Bomben släpps. Nu. Jag och Jenny har bokat Australien. En tur-resa. Utan retur. Den 8 februari drar vi via Kuala Lampur till Australien och sydney. Våra planer är relativt sponana men tillräckligt genomtänkta för att vi ska kunna utföra dom!
Vi ska bosätta oss i Australien för en tid framöver, utan särskilda direktiv. Vi skaffar oss ett jobb, skaffar boende och helt enkelt ett liv på andra sidan jorden. Jag har själv inte förstått det ännu. Jag förstår verkligen inte! Nu är tankeverksamheten i ett ganska kaotiskt läge. Det är för stort för mitt lilla huvud att ta in. Så det är väl egentligen bara att försöka acceptera. Jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig egentligen. Jag är bara så  fruktansvärt fylld med känslor just nu.

Karin kommer några månader efter, då återförenas järngänget igen.

Bomben är släppt.






The weekend.

Veckans filosofi.
Varför denna brådska? Det brinner ju ingenstans.




Helgen i korthet. Fredag - firandet av martins 25 års dag! Jättetrevligt, utan tvekan. Man kan liksom alltid garantera att man har kul när man går ut med jobbet! Först hemma hos självaste födelsedagsbarnet på en bit mat med sång, dans och skratt. Grymt kul!! Grattis igen martin, det är ju faktiskt idag (söndag) som du fyller år!







Lördag
- firandet av Karins 19 års dag! HUR kul som helst. Det var jag, jenny, karin (huvudpersonen), natalie, helena, asnait. Vi började kvällen hemma hos födelsedagsbarnet, gjorde oss i ordning samtidigt som vi tog några glas vin. kl 21.00 hade vi bokat bord på
MarieLaveau. Maten, serveringen och stämningen är/var svårslaget! Jag rekommenderar verkligen det stället. Runt 22.30-23.00 tiden blev det nattklubb, så vi stannade självfallet kvar där. Och turen hade vi med oss när vi blev bjudna på entrén till nedervåningen, av vår kypare. Dessutom var det 3 år jubileum! VI hade SJUKT kul!

Hela helgen var svårslagen!!


Jag har inte fått ngr av lördagens bilder ännu, de är på ingång...

Hello weekend



Imorgon fredag är det dags för fest. Vi ska fira Martin. 25 år! På lördag är det dags för fest. Vi ska fira Karin, 19 år. På söndag ska jag jobba, jag undrar hur pass bra jag kommer prestera på söndag. Och imorgon är det freeeedag!

Men jag vill FRAMFÖR ALLT gratta
MARTINA! Hon tog körkortet IDAG! GRATTIS!!!!!!! Min lilla hallonkula! Vi visste att du skulle fixa det! Vi bara visste det!

Livskämpe.

Fotot har ingenting med mannen att göra, utan är hämtat från flick.com

Varje morgon, då jag hinner med tunnelbanan 7.31 från mörby centrum och kommer till Stadion exakt 10 min senare för att ta blåbuss 1 mot kungsholmen, står det alltid där en gammal man och ska med samma buss som jag. Samma man, varje morgon. Observera, riktigt gammal. Röda ögon, ådror huden, käppen som skakar lika mkt som en vibrator (?)

Om vi då backar tillbaka bandet till när jag sommarjobbade på trygghansa för 2 år sedan, stod han där vid bussen, samma tid, varje morgon, såg exakt lika dan ut som idag. Det värsta var att han redan då såg ut som att han skulle.. duka under för att så fint uttrycka det. Duka under, va inne på sista refrängen.. dö helt enkelt. Jag tänkte då Stackars gammelman, han har nog levt ett fint liv och är nu nöjd med det. Nu är det dags. Året efter tyckte jag att ungefär halva sommarn hann gå. Jag tänkte givetvis på gubben Nu har han det säkerligen bra där uppe. Rätt var det var så dök han upp! Han kom gåendes där, vid bussen. Jag höll på att tappa hakan tre gånger. Hur är...? Vilken kämper! Vilken man!

Denna sommar har jag inte sett till denna man. Det var då ett år sedan jag såg gammelmannen sist och jag tvivlade verkligen på om han fortfarande levde. Han kunde knappt röra sig sist. Men man vet ju aldrig, det är inte alltid utsidan som räknas, han kanske har världens starkaste själ! Eller världens starkaste muskler! :-)

Gissa vem jag såg imorse? Gissa vem jag har sett hela denna vecka exakt samma tid, kl. 7.41?

Vilken jäkla gubbe! Jag undrar verkligen hur länge till han kommer finnas vid liv? Jag tror nästan han kommer leva ganska länge till. Jag tror på honom! Gammelmannen.

Världens bästa Jill



En av mina nya arbetskamrater, Jill, kom precis till jobbet och hade med sig två skålar med massa godis! EXAKT vad jag behövde nu. Energi! Och något sött att smaska på. Helt underbart. Jag blir nästan gråtfärdig. Ack!

Lillis har blivit ännu större.


Läste precis
Martinas blogg att Arne har blivit uttagen till Sveriges landslag i innebandy. Va roligt för'an!! Grattis Patrik ARNE Hagberg!  Ännu mer information finns på innebandymagazinet.

Innan veckan är slut..

.. kommer det ha skett en sak som är början till en stor, riktigt stor händelse och förändring i mitt liv. Det känns sjukt att säga så. Men det är så. Troligtvis sker det redan på onsdag.

Jag återkommer..

Musikvideo var det ja.


Titta noga! Se om ni känner igen någon särskild....



Tristan - bad boy mama

Konstantine.

av Something Corporate. Sjuk låt! Helt underbar om ni frågar mig.


Dance.


St eriksplan -> alone

 
Jag kommer precis hem från en dejt med Karin. Hon hade igår föreslagit att vi skulle gå till Item, på deras medlemskväll, eller hur man ska uttrycka det. 10% rabatt på hela sortimentet samt en liten loppis. Hur bra som helst! Så vi gick självklart dit.  Dom är sjukt snygga kläder. Jag köpte två tröjor och en mössa på loppisen, 110 kr. Kap! Kvällen började på Karins favoritfik Xoko på St eriksplan, åkte senare vidare till Item. Efter den lilla shoppingrundan inne på Item åkte vi tillbaka till St eriksplan och tog ett glas vin på ett läckert ställe som heter restaurang Två. Nu är jag hemma igen, själv. Sitter i mina otroligt i min sköna säng och funderar på att lägga mig (?) Kanske tar fram nån film. Eller har kvar datorn i knät och lyssna på skön musik istället! (Sån där otroligt viktig information som jag är jättetvungen att delge).  Spana in bilderna istället!












Cosy friday.

Jag sitter nu hemma i köket. Maten är strax klar. Det är bara jag och mamma hemma. Det blir en tjejkväll ikväll, vi ska titta på james bond, äta pasta med räkor och currysås med ett kallt glas vin, och sedan lite efterrätt efter det. En bär-kaka, liknande blåbärskaka utseendemässigt, fast inte på smaken. Tända ljus, tända brasan. Så ska vi självklart titta på Fredag hela veckan också. Det får inte ni heller glömma!

Nu är maten klar! Mmmm, det är precis vad jag behöver det här. Nu trivs jag. Nu sätter mina fötter igång och börjar gosa med varandra, då trivs dom, då trivs jag.


Ha en underbar fredagskväll alla andra, vad ni än gör.

Hej och hå det är fredag

Hej! Jag har inte varit särskilt aktiv här på några dagar och jag har anledningar som vanligt. Utmatthet, trötthet.. Efter min 12e dag i rad på trygghansa är jag ganska trött. Igår körde jag dessutom dubbellektionpå dansen. Så i helgen blir väldigt lugn och harmonisk. Och nu låter jag sådär negativ igen, men det är jag definitivt inte :-) Jag ska borra ner mig framför tv4 ikväll tänkte jag. Vi hallonbåtar var som sagt på inspelningen av Fredag hela veckan i onsdags, och jag ska självklart se avsnittet igen på tv. 

Min vardag består för tillfället av: Jobb (Hej och välkommen till Trygg hansas växel), dans 4 dagar/vecka och planering... ..inför? Återkommer om det.

Jag har också lovat att lägga upp den ultimata växelbilden.. Jag ska! Jag ska.. det kommer :-) Lugn bara lugn.

Jag måste också bara tillägga att vi i sista, observera sista, minuten fick sålt våra biljetter till Ladies Night i fyrishov idag. Och gissa när vi sålde dom? Jo, nyss. Helt otroligt! Vilken jäkla tur. Hoppas dom tre tjejerna får en grym kväll tillsammans med killarna, eller jag vet att dom kommer få det.








Två trygghansa bojar. Eller tjejer. Vilket som, passar färgerna i alla fall utmärkt.

Jag har tänkt på två saker.

Eller ja, jag har tänkt ganska mycket. Men de här två sakerna har kommit upp i tankarna några gånger de senaste dagarna.

Först och främst. Söndagar = parens dag. Det spelar ingen roll var man befinner sig i stan, eller utanför stan, man ser dom överallt. Det är på söndagar dom vågar sig fram de små lusarna. Eller så är det kanske för att alla singlar håller sig hemma just på söndagar. Det vill jag också göra då ju, man känner sig lite vilsen i stan på en söndag. Alla har nån att spendera den segaste eller skönaste dagen i veckan med, men när man är en ensamvarg vill man inte se alla små turturduvor gå runt och gulla. Haha, jag låter kanske lite väl negativ.. men tänk på det nästa gång ni är ute nånstans en söndag, hur mycket par ni ser överallt.

Sen, har det också slagit till i tankeverksamheten när det gäller svenska tjejer. Imorse när jag satt på tunnelbanan och bussen tittade jag mig lite omkring, som jag brukar göra (det är inspirerande med människor), slog det mig att svenska tjejer generellt ser väldigt bra ut. Sverige är i och för sig lite känt för att ha vackra flickor, och jag har hört förr. Vackra svenska flicka. Men det stämmer ju? Jag såg inte en enda ofräsh, eller rent ut sagt ful tjej. Alla var jätteolika, men samtidigt hade alla något gemensamt - skönheten. Dom var söta, hade bra klädsmak, såg allmänt bra ut.

Kul! :-) Man blir glad. Känner en gemenskap på något vis, med alla svenska flickor. Tänk på det, tjejer! Vi vackra svenska flickor är  unika.


Jag tycker våra vackra prinsessa representerar Sverige, och svenska flickor ganska väl.


Tisdag - hela veckan




Kom precis tillbaka från lunchen. Oj jesus vad mätt jag blev. Jag åt Thai mat från den lilla thairestaurangen vid polishuset. Jättegott, men mättande. Hur som helst, inget nytt på Artisten-fronten i alla fall. Det har kommit lite andra "fångar", men ingen, som jag vet, märkvärdig. Håller utkik...

Idag är det tisdag och Imorgon ska jag och Bettan, kanske Martina på inspelningen av Fredag Hela Veckan. Den spelas i Svts lokaler och det är
Kristoffer Appelquist & David Batra som är gästskådespelare. Musikalisk gäst: Bo Kaspers Orkester. Det ska bli trevligt! En trevlig liten mitt-i-veckan händelse. Och självklart är det hallonbåtarna vid pratar om. Mickan Bettan Martan.

Nu börjar mättheten släppa känner jag. Skönt.

Uppdatering - artisten och hustrumisshandeln.

Ur aftonbladet.

15.43 Dom avkunnas inte i dag utan kommer i dag om en vecka. Man häver också häktningen vilket innebär att artisten sätts på fri fot.


Så det var därför... Då ser vi honom om en vecka igen då. Iiih så spännande :-)

Uppdatering - Artisten och hustrumisshandeln.


Update..

Jag har inte varit på min plats på ett tag så Artisten har hunnit in tingsrätten igen. Men alldeles nyss gick han ut. Hoppade in i samma bil, men däremot hade han inga handbojor på sig denna gång. Denna gång såg jag tydligt vem det var. Undrar hur det gick där inne? Aftonbladet rapporterar. Så även växeln trygghansa. 


Fortsättning följer...


Artisten och hustrumisshandeln!




Jag har sagt det förr, jag säger det igen. Det händer grejer på trygghansa, hela tiden

I trygghansa-huset finns också en tingsrätt. Ni som följt artisten som misstänks för att ha misshandlats sin hustru, vet att hans rättegång började idag klockan 09.00. Precis utanför trygghansas växel (där jag sitter) tas "fångarna" (som vi kallar dom) in. I morse såg jag hur han anlände. Artisten alltså. Jag uppmärksammade det särskilt eftersom det blixtrade utanför, dvs en fotograf, troligen från aftonbladet, knäppte massa kort. Dock visste jag inte då att det var just han. För ca 10 minuter sedan klev han in i en bil igen.. då kände jag igen hans kläder som jag kunde tyda på en bild på aftonbladet.se. 
Efter lunch kommer han troligen tillbaka, det brukar vara så. Spännande. 


Fortsättning följer...

Live från växeln trygghansa, som befinner sig innanför murarna.. stängslen.  


KLUCK sa det. Som i kluckrent!

    
Några av mina bordsvänner, Johan Schön, Jimmy Broman och Henrik Mellberg.
Sista bilden bjuder jag på, jag är inge vidare bildskön, men just på den bilden är vi
sjukt lika!? Näsan, munnen..


Vilket KALAS det blev! Första festen för mig på trygghansa med alla sköna människor. Vi kan väl ta det från början då. 

Efter jobbet gick jag och Bettan ner i omklädningsrummet och gjorde oss i ordning. Jag hade laddat med Resorb, givetvis. Grabbsen satt inne på kontorservice och drack så vi joinade dom så fort vi blev klara. Sen gick vi ner mot restaurangen, och hade då redan fått i oss en del, hej å hå.
Vi fick där nere en välkomsdrink och en lapp. Och vad stod det på den lappe? Jo, på den lappen stod en filmtitel. Den filmtiteln hänvisade till ett bord med samma filmtitel. Jag och Bettan fick faktiskt samma filmtitel! *pjuu* Skitbra! Veronica hamnade tråkigt nog nåt bord bort. 

Men jag och bettan hade ju världens skönaste bordskamrater! Till höger om mig satt pappas chef (så klockreeen) Larry, framför mig hade jag Bettan, bredvid Bettan satt en jättetrevlig tjej (som jag har glömt namnet på nu), bredvid henne satt en man som heter johan Schön, och ja.. komiskt nog var han en jäkla skön prick. Bredvid schöningen satt Jimmy Broman, också ganska kul måste jag säga (haha), framför jimmy satt Henrik Mellberg, jättetrevlig som alltid! Bredvid Henke satt en tjej som heter Antonia. Vilket BORD va! Synd att jag inte fick bild på allihop. Fick däremot lite andra bilder (som jag lägger ut senare). Ja, vad ska man mer säga! Jättegod mat!! Och efterrätten!

Efter maten började folk dansa och fortsätta dricka. Störtsköna människor på det här företaget måste jag bara säga alltså! :-)))  Jag råkade bli bjuden på en konjak istället för öl av Henrik, vilket va en liten upplevelse. Fast det var helt okej ändå! Typiskt mig att försöka spela tuff och visa att jag klara allt. höhö! Men som sagt, det har sina fördelar, då vet jag att jag klarar av det, menar jag. I gengäld bjöd jag han på ett glas rödvin. Man är ju en gentleman :-)

Vidare stod man och minglade, tog kort och hade bara en sjukt trevlig kväll! Det blev lite dans också faktiskt, med Bettan och Arne, hehe. Johan självklart också. Vi dansade också med företagets kanske absolut trevligaste man, Diego heter han.

Om jag ska sammanfatta hela kvällen så var den väldigt trevlig och rolig, minst sagt underhållande på många sätt! Nu ser jag fram emot julfesten ;-)


Just nu..

..sitter jag och räknar ner tills jag slutar, vilket är om... 15 minuter exakt! Och jag är så pirrig och uppe i varv! :-))) Jag tror att jag har druckit för många kaffe och te! Mina ben hoppar och jag svarar gladare än gladast i telefon...! TILLS för en minut sedan... Jag pratade med en hysterisk kvinna från England? Ja, nånstans.. ni vet sådana där som är HUR trevliga som helst, men... dom är extrema! Extrema är nog det rätta ordet! Hon skulle ha i princip ALLA uppgifter om trygg hansa, och så SJÄLVKLART får jag det samtalet. Jösses, och min engelska som är på topp just nu. Haha! Jag hoppas att hon förstod vad jag sa.. hihi.


NU har jag slutat och ska gå in till Bettan! NU jeeeklar kör vi! Wohoo!


Varje onsdag.

  
Varje onsdag de senaste veckorna har Jenny alltid kommit hem till mig efter sitt jobb. Hon brukar slinka in så där vid halv tio, tio. Även om jag själv är helt död efter jobbet så känns det alltid lite komiskt och roligt när hon kommer. Vi har alltid något nytt att rapportera från den senaste veckan och det blir som ett vecko-möte oss emellan. Egentligen borde vi haft en filmkamera sittandes ovanför min säng, för varje onsdag ligger vi där ska vi alltid trigga upp varandra så att vi inte kan sova! Det är varje gång vi pratar! Vi är kanontrötta men har väldans svårt för att sluta skratta och fnittra. Det skulle kunna bli en riktig smashhit på vita duken! Tror jag i alla fall.


Nu sitter jag här i växeln och det svider lite i ögonen, som det kan göra när man är så där lite småtrött ni vet. Det är bara jag och en till tjej som heter Anna som sitter här. Det är tyst och skönt. Bakom mig står min fantastiska blomma som jag fick från kontorservice och växeln. Även min bag står här bakom mig..  i den finns kläder, skor, plattång,spary.... allt LADDAT inför höööööstfest ikväll!!

 


Waan Thai - st eriksplan



Gud, man hinner ju inte med. Tiden går snabbt och man bara hänger på utan att förstå särskilt mycket. Om jag inte gör det ena så gör jag det andra.. Igår efter jobbet träffade jag karin som jag inte träffat på ett jäkla tag nu. Vi möttes upp på st eriksplan för att sätta oss någonstans och äta. Vi hittade en thairestaurang nästan precis vid tunnelbanan St eriksplan (uppgång Torsgatan). Och det stället ska få en eloge!
Waan Thai - En underbar miljö med känsla av utomlands, det är bara värmen som fattas. Personalen med sin knackiga svenska gör bara stämningen bättre, trots att de inte förstår vad man menar när man ber om bröd. Inredningen är urläcker med soffor, kuddar, ljus, nytt och toaletten - jättefräsch! Men för att inte tala om maten! Mmmums! Ni som är knäsvaga för Thaimat har ju inget val, ni måste gå dit! 

Här sitter jag..

..nere i trycksaksförrådet på trygghansa. Obs! Mycket intressant information. Efter dansen tittade jag förbi här och hälsade på Martan och Bettan. Jag sitter här och lyssnar på gamla klassiker medan Martan och bettan skuttar omkring och räknar och sorterar trycksaker. Klockan är 17.00. (Nu börjar Johan och arne sin innebandymatch mot Järfälla i tibblehallen, lycka till grabbar *spark i baken*)

Johan och Arne. 

 


Dancing in the rain




Gud i himlen! Vilket väder, hörrni! Buhurr! Vad gör man när det är sådant här väder? Är det film, godis, filtar som gäller eller? Det låter ganska lockande måste jag säga. Men inte för mig just nu. För jag, jag ska iväg och dansaaa. Jag är redo att ge mig ut i det här ris-vädret för att få ta plats på dansgolvet och bara släppa loss och köra. Street/hiphop/house är sjukt kul och det är det som är på agendan idag. Även om  jag inte riktigt har stilen ännu, så är det en enorm känsla. Då blir det bra ändå! Nu ska jag bege mig mot Odenplan och västmannagatan. Tjoolahopp!

Det står en bil på uppfarten

Just nu är jag ensam hemma, ganska skönt. Mamma och pappa är på fest, och min bror är ute och äter med sin tjej. Klockan är förvisso ganska mycket för att vara ute och äta, men jag antar att de inte sitter där hela kvällen.

Jag sitter uppe i vardagsrummet och tittar på tv. Jag hör också lite musik utanför, vilket jag brukar göra ibland vissa helger eftersom våra grannar rakt över har fest titt som tätt. Men så upptäckte jag nyss när jag skulle gå ner med disken, att det står en bil på vår infart. Lyssena tända. Rök från avgaserna. Bilen är på.

Hm.. Vems bil är det där? tänkte jag. Är det våran? Hm.. nej det ser ut som en audi. Och vi har ingen audi. Aja. Jag vågar knappast gå ut och titta. Jag gick upp till vardagsrummet, och skulle titta om jag såg något ovanifrån. Okej, jag vill inte bli skjuten nu! var det första jag tänkte. Jag tittade ut och ner på bilen. Jag såg att det stod någon framför bilen. En mörk skepnad. Helt stilla. Okej. Huuh. Grips inte av panik nu! Det är säkert bara grannarna.. eller...

Konstigt nog greps jag inte av panik, jag fick bara en lustig känsla inuti mig, som att jag kvävde paniken liksom. Usch, obehagligt. Jag gick och satte mig i soffan igen. Sen hörde jag något. Som att bildörren skulle stängas eller något liknande. Jag reste mig snabbt upp, och försökte titta igen. Se om jag kunde se vem det var som står på vår uppfart!  Helt plötsligt ser jag att skepnaden börjar vifta lite med armarna och gestikulera något. Vaaad är det här? Sen såg jag en till människa. Dom är två. Och eftersom bilen var på, lyste framlysena upp när den ena skepnaden (som längre inte var en skepnad) backade en aning. Då kände jag igen jackan.. Det är ju min bror tjejs jacka. Är det marcus och johanna? Suck. Jag trodde ju att det skulle bli något spännande av det här. Skit också. Men.. vems är bilen? Inte marcus, inte johannas, inte våran (väl?).. Nej.

Mysteriet förblir olöst.


En del sköna grejer.

Detta skrev jag igår kväll, men hann ej publicera innan jag somnade. Och eftersom jag inte har hunnit uppdatera på ett tag, blir detta inlägg rätt långt.


 
Den ultimata bilden på jonas

Då ligger man här i sängen en fredagskväll. Den 4e oktober. Har nästan precis lagt på luren med världens skönaste gävlebo. Jonas heter han och är min kusins kusin. Han är 26 år och bor uppe i Gävle. Vi pratar inte ofta, vilket är ganska tråkigt faktiskt, men när vi väl pratar, ja då pratar vi länge. Den här gången hade han en massa roliga små historier att berätta.  

Han är service tekniker/Enginer och får träffa en del människor genom sitt jobb. Alla sortes människor! Japaner, 150-åriga män, engelskmän, danskar och alla sortes svenskar. När han hjälpte ett gäng japaner en gång, bjöd han dom på whiskey, och ni som redan vet att japaner inte kan dricka, ja ni kan ju tänka er hur dessa japaner då blev. Efter några smuttar av den otroligt starka whiskeyn, stod japanerna som på borden. De hade låssat på den ordentligt -och hårt knutna slipsen, börja vrålat ut SKÅÅL hela tiden och dansa som rena tomtar alltså. 

En annan gång fick han träffa på en dansk. Och danskar är omöjliga. FÖRSÖK att förstå dom. Jag har nog lagt ner att försöka.. Hur som, skulle Jonas då mäta ut en sak mellan två punkter åt dansken. Dansken bad honom:  "Jä, måla dette hä så ske vi si.." Måla? Vadå måla? Jonas frågade några gånger. Vadå måla? Dansken fortsatte bara. "Jaee, min.. tage ub lusen i ficken dåe..?" Det snurrade rejält i Jonas tankeverksamhet. Ska jag måla här och ta fram en lus ur fickan? Vaaaa?
Det dansken menade var att han skulle mäta här och ta fram en bygel.

Det finns många berättelser.. och om några veckor ser jag fram emot att höra fler, då jag ska besöka Gävlestaden.



                                                                                  
Resten av veckan har gått ganska snabbt. I tisdags slutade jag på kontorservice. I onsdags började jag i växeln. Jag har svarat massor i telefon! (ska skaffa fram den typiska växelbilden) Har både tagit emot arga och glada människor. Engelskmän och danskar. Och på måndag får jag både min mail och mitt konto.. Då ska jag väl klara mig på egen hand sen då.

Idag (fredag) efter jobbet tog vi en liten afterwork. Jag, Bettan, Eddie och Johan (växeljohan som förövrigt slutade idag. Buhu) Vi gick över gatan bara. Precis som vi gjorde förra fredagen.

Framtiden då... Vad är det som händer närmaste veckan? Den välkända Höstfesten! sker på trygghansa på torsdag!  Det ser jag faktiskt fram emot! Det är nog inte bara jag som gör. Nere i Kungsholmens matsal äger festen rum. Vi hallonbåtar har laddat om våra batterier och ska köra som bara hallonbåtar kan. IGEN.

Vi har också den senaste veckan haft en del fiffens för oss. Förvånade? Eftersom Arne klistrade Bettans hela dator med Martinas besökslappar, kunde han ju självklart inte gå ostraffad. Vi slog ihop våra huvuden (inte bokstavligen) och kom på att vi skulle vända vi hans hurts, gömma hans tofflor, sätta tejp under hans datamus och stänga av datorskärmen på baksidan (finessen med det är att när man knäpper på skärmen på vanliga knappen, händer inget. Man måste då kolla på baksidan av skärmen och där finns en knapp som måste vara på för att skärmen överhuvudtagen ska fungera). Stället vi gömde tofflorna på var ju det mest ultimata gömstället. Eftersom Arne, som martan så fint utrryckte det, är kort i rocken visste vi att det skulle bli svårt för honom att ta ner dom. Mohahah....

Here is some pictures.


         Sekunden efter fick jag en bandyboll mitt i huvudet.


  
   

Här har vi våra klockrena gömställen. När jag pratar i telefoner. När Arne obs! står på en pall för att få ner sin toffel.
Bettan är redo för höstfest. Veronica visar något spännande för Arne o Bettan. Och där sitter jag och blir avfirad. Tillsist, Martin sjunger.
   


Ja, men dåså.

Dag 1.

Första dagen på jobbet.. eller på "nya" jobbet är avklarad! Och nu kommer jag precis från ett långt härligt VARMT bad! Jäklar vad varmt det var. Nästan för varmt. Nu är man ju alldeles mör. Jag tror inte jag kan ha jättejättevarmt när jag badar, jag kan knappt andas. Så får jag sådana här trevliga russinfingrar när jag kliver upp. Men det ska man nästan ha tycker jag. Inte för att det var, när jag badar vi skulle prata om, så hur som helst.. Första dagen i växeln. Hur var det?? Det var faktiskt riktigt skojigt! Jag fick sätta mig bredvid Veronica (Rånken), alltså Bettans syster, på upplärning. Då har jag ett annat headset och får lyssna och iaktta. Jag fick faktiskt börja koppla folk också. Veronica svarade, och jag kopplade och skrev meddelande till folk. Eftersom jag får prata med olika människor varje dag, med olika dialekter, som har olika ärenden och är på olika humör blir nog det här jobbet inte ett dugg tråkigt. Jag ser fram emot dessa 3 månader, utan tvekan.  Full fart framåt!!