COCTAIL STHLM (födelsedagsfirande) - 31 augusti

image69





Detta mina vänner, är det så kallade sommarens fest!  COCTAIL STHLM!
Med trettio meter upp i tak i innergården...med fördrink....med ca 200 st sköna människor mellan 18-28...
Våra vänner med deras vänner är samlade, kan det bli tråkigt?  Det får ingen missa!
Vill du också komma med dina vänner? Ta gärna kontakt med mig eller Jenny då....

Syftet är att jag och jenny faktiskt har fyllt år rätt så nyligen.. Också även för att alla ska få festa tillsammans för en gångs skull :-)

Andreas Backwall står för musiken fram till kl. 02..
Mingel mellan kl. 19.00 - 21.30
Klädkoden är Kavaj...
Platsen är Scandic Star Hotel...

MICHAELA ANDERSSON & JENNY RYDÈN
(Privatfest)

"Jävla idioter!"

Igår när jag och Martina hade varit och tränat och var påväg från jobbet, vi stod korsningen vasagatan/kungsgatan kom det fram en riktigt skum man!
Han såg ut som en bulldog ungefär... kinderna hängde... ögonen hängde... han hade bruna kläder och han sluddrade...

Skum man: Ursäkta tjejer, kan ni hjälpa mig... jag kom från...(sludder) och jag ska hem, och jag vet inte hur jag ska göra.. jag måste (sludder) jag måste verkligen... snälla hjälp mig... så har ni 60 kr så jag kan komma hem?
Jag: Nej tyvärr, jag har inga kontanter på mig...
Skum man som började gnälla: ....men jag måste!  (sludder) .... och jag kommer inte hem annars, snälla.. Åh, jag mår inte bra!
Jag: Tyvärr, vi har inga kontanter på.....
Skumma mannen blev istället agressiva mannen... Från att se ynklig och ledsen ut, såg han nu istället hotfull ut.
Skum/arg man: Ska jag ta fram pistolen och skjuta er eller??!!
Jag: Nee.....
Skum/arg man: Jävla idioter!!!

Då vände vi oss om och gick! 
Scary man! Tänk om han haft en pistol då??


image67 



  Innan...




                                                                                   image68

 


...efter!






Det är måndag den 16:e... inte fredag den 13:e

Nu är det måndag igen. Första jobb-veckan är avklarad och andra precis påbörjad. Våra kära jobbarkompisar, Johan, Patrik och Andy är på semester så nu ska vi försöka klara av två veckor utan dessa små nissar, men det är ingen match :-)

Fredagen blev lugn, efter jobbet tog jag och Martina en sväng på stan. Kvällen blev en skön hemmakväll!
Lördagen blev det utgång med Nathalie, min dans-mate. Vi var på the bank, sture och la camera. Trots båstad var det ganska mycket folk ute, förhållandevis, jag hade förväntat mig färre folk på sthlms gator. 

Och nu sitter man på jobbet igen. Och veckan har just börjat bra...

Det börjar med att jag inte vaknar av väckarklockan, mamma får vecka mig... då hade jag 40 min innan jag skulle gå hemmifrån och det är ju inge svårt att hinna med. MEN....jag hittar inte mitt smink! Jag blev lite smått irriterad och började få en aning panik... Tillsist insåg jag att jag hade glömt det i Nathalies väska!! Hon bor i Uppsala! Shit!!  
Som tur var va mamma fortfarande hemma så jag fick låna lite av henne, men....jag menar mina föräldrar har semester nu så anledningen till att dom var hemma var att det blåste igår, därför avvaktade dom med att ge sig iväg ut på sjön. Så imorgon har jag inget!
Smink är verkligen personligt, trot eller ej. Det var inte kul att inte använda sitt eget! Jag skickade sms till Nathalie och bad henne komma till sthlm! Hon kommer komma med det, kl. 15.50 på centralen.  Phuu! Tack!

Inte nog med att sminket var på vift..... det känns verkligen som fredag den 13:e som Jessica påpekar hela tiden... men det är bara måndag den 16:e.. kanske ett nytt datum för otur.

Vi skulle äta lunch.. vi gick och hämtade vår mat på en thai-restaurang..gick sen tillbaka till trygg hansa för att sätta oss utanför på bänkarna och äta, som vi brukar göra när det är sol och varmt.
Rätt som det var skrek martina:

- åååååhhh! Nämen..! Va fan! Nej! åh...skiiit!

Hon tittade ner på sin tröja som låg på gräset. Vi följde blicken och började asgarva! ha ha ha ha
En mås hade lagt av en klick på hennes tröja. Den sket! ha ha! Mysigt när man äter...

Jag: Tur att den inte hamna i maten! 
Martina: ah! så jag ska vara tacksam...?! haha  

Sen gick min gaffel av.. jag fick äta med pinnar. Inte svårt...ehm...
Jag spillde massa sås och kyckling på bänken...fick torka upp med kvitton.
Och den enda fågeln som syndes till, i närheten av oss var en liten skit, spinkig men söt... dock inte Martinas bästa vän.

Ikväll efter jobbet ska jag träffa jenny. Äntligen! Vi ska sätta oss på Josefinas...där kommer ni nog hitta oss många sköna sommarkvällar.. när det är fint väder dvs. OM det nu kan bli det lite oftare.

Ses vi ikväll då?

Puss, kram och nyp!
/M

Andra dagen - Lunch

Hej på er!

Nu sitter man på jobbet då. För andra dagen.  Väntar på att få gå på lunch, (många å:n där)

Första arbetsdagen igår var helt okej men allt gick lite halvsegt eftersom det som sagt var första dagen. Inte för att vi hade tråkigt, vi fick en del glada skratt och OTROLIGT roliga kommentarer och skämt nere från hörnet där johan sitter. "ha ha"

När dagen var över var man helt slut. Jag har väl inte riktigt vant mig än.... lägga sig tidigt, upp tidigt leder till att man blir trött, för även om man lägger sig tidigt kan man inte direkt sova. Kommer väl in i rytmen snart.

Idag är lunchen är bokad med Caroline från växeln, hon har lunch kl. 12.15 så vi sitter nu och väntar. Vad ska vi äta idag då?
Blir det matsalen eller salladsstället? Eller... Har någon något tips på lunch-ställe på kungsholmen, eller i närheten så är ni varmt välkomna att skriva det. :-) Vi ska ju vara här i fem veckor, lite omväxling skulle inte skada. 

När Karin börjar jobba har jag lovat att käka där också... Mamadou heter det, ligger på fridhemsplan!
Mmm! Det är ett tips från mig :-)  Mycket och god mat för pengarna.

Appropå tips, om någon vill skicka någon länk med något roligt så gör gärna det, finns inte alltid så mycket att göra här eftersom det är semester-tider... skulle vilja höra något annat än Johans skämt också.  

Martina försov sig idag. haha. Andra dagen... Stackarn! nu lär hon få höra det resten av tiden guldpojkarna är här (patrik, johan, andy och roger) 
Jag vet hur det känns. Jessica ringde upp henne halv 9 och frågade var hon var:

- MARTINA! 
- Hej det är Jessica. Var är du? Har du försovit dig?
- Nej fan också!!
- Vakna du nyss eller?
- ..eeh...naee....

Ungefär sådär lät det när Roger ringde mig för-förra sommaren när jag hade försovit mig.

- ..mm hallå!
- Roger här. Var är du då?
- Hur mycket är klockan?? 
- ha ha ha. Fan mickan... Ligger du och knoppar!? Palla dig upp nu! Så ses vi snart! 

Piiinsamt! 

Nu är det lunch.
Smaklig måltid!  
BYE! 

 Ps, glöm inte att ge mig tips! Ds.

Nattmackan väntar, så även trygg hansa

Nu är det lördag natt.. Söndag morgon.

Det blev en lugn kväll i kväll. En film med glass och jordgubbar. Rent ut sagt har jag inte gjort någonting. vet inte varför.  Men jag är trött och ska lägga mig för jag vill inte sova bort halva dagen imorgon. Och det första jag ska göra är att ta en dusch!

Nästa vecka börjar jag jobba igen. Trygg hansa is gonna be my home, 8-17 varje dag i fem veckor framöver. Ledig helger så klart.
Så kontorservice, gör er beredda, för här kommer vi igen! Hallonbåtarna! Pralinerna! Helt enkelt, jag, Martina och Jessica. Micke, Martin och Bertil. Mickan, Martan, Bettan.... ja, kärt barn har många namn. Vi blir kallade mycket på det där stället. Ser lite fram emot att få börja igen. :-)  

Nu ska jag ta en nattmacka och sen krypa till kojs.

Godnatt. Hej då.


Avrapportering fredagkväll/natt 6 juli


Imorse när jag vaknade, eller om det var imorse vet jag inte, men på eftermiddagen skulle man kanske säga, hur som helst... När jag vaknade tänkte jag igenom gårkvällen och det slog mig att vi hade en riktigt bra utekväll.
Jag, Jenny och Ellen och Jessica.


Kvällen började på the bank, där jag träffade många jag inte träffat på år och dar! Det är så kul varje gång sådant där tycker jag :-) Jessica Berglund vår kära vän från orminge bl a. som hängde på oss resten av kvällen.


I början av kvällen när det fortfarande inte var så mycket folk på banken, men tillräckligt mycket för att borden var upptagna, fick vi slå oss ner hos två tjejer. Sandra och Sofie hette dom, och som blev våra nya kompisar. :-)


Efter några glas behöver man ju självklart besöka ett ställe. Och ibland är det inte så roligt att vara tjej.. Alltid dessa köer! Människor som har ansvar för ombyggnader av nattklubbar i Stockholm, kan ni inte införa tre besöksällen istället? Ett för män, ett för kvinnor och ett för kvinnor som vill sminka sig, så de kvinnorna som endast behöver uträtta det som en toalett är till för, kan få göra det. Då kanske dessa köer försvinner och irritationerna
minskar hos oss damer. Det vore något va?

Hur som helst, för mig och Jessica började det krisa. Och killtoan stod ju alldeles tom. Vi tittade snabbt på varandra och nickade! Vi var inne där på två röda. Krisar det, så gör det! Men ni skulle sett killens min när vi kom ut. haha. Han blev nog rätt förvånad! 


När man har kul vet ni vad som händer, tiden rusar iväg och klockan blev 2. Natten fortfarande ung men Ellen som bor en bit från Sthlm skulle snart bege sig hemåt men hängde med oss till La camera först en stund. Där började vår efterfest:-) Ni skulle sett oss på dansgolvet, eller hängt med oss. Det var så sjukt kul!
Ni kan ju räkna med att få se oss där igen. Ni som känner mig vet att jag och mina vänner älskar att dansa så.


Grym musik både uppe och nere, drinkar både uppe och nere.. Sköna människor, ja både uppe och nere! Och tiden som vi gillar så mycket vid den där tiden på dygnet. haha. Den bara rusar iväg. Och vi hade insett att vi missat sista tunnelbanan hem. Jippi! Jenny behövde komma hem eftersom hon skulle upp och jobba på förmiddagen och hela dagen.

Men som tur var fanns ju Bobby på plats. Mr Malmlin fick därmed lov att stå för skjutsen hem! Tack Bobby:-)
Där slutade kvällen. (Jessica åkte till Filip, hoppas allt gick bra för dig)

Både jag och Jenny somnade med ett leende på läpparna. Ännu en grym kväll som slutade väl!


Vi ses och hörs
Puss och kram och nyp i stjärten!

/M


Midsommar i skaune

Helsingboj! Helsingboj! Helsingboj! Att du alltid skall se till att vi får pissväder när vi besöker dig! Du förstår, då får vi inte se hur vacker stad du egentligen är! Så SKÄRPNING! Nästa besök vill vi ha sol dagarna i enda!

Trots vädret hade vi grymt kul! För, när det är Michis Jenny och Karin på resande fot kan inget stoppa oss, trots allt har vi så fruktansvärt kul eftersom vi har varandra!

Ja, vi skulle då ta natttåget ner.
Jag hade samma dag kommit hem från mallis, åkte hem från arlanda packa ur för att packa om lite för att senare bege mig mot centralen där jag skulle möta Jenny o Karin.

Som vaaanligt trodde vi att vi var i god tid men i slutändan fick vi självklart springa för att hinna. Ovanligt! Har det hänt någongång att vi gått lungt o stilla till buss, tåg elr liknande?

När vi kom upp på perrongen stod redan tåget där, vilket var ytterst oväntat, verkligen. Biljettgubben i biljettluckan kollade våra biljetter men tyckte att något var konstigt, bad därför biljettanten bredvid kolla efter, vilket hon gjorde och brände därmed våra biljetter med cigaretten hon höll i handen. Men det var inga problem med våra biljetter så vi blev hänvisade till vår vagn.  Klockan var här ca 22.35. Tåget skall gå 22.35.

Vi hade tunga väskor allihopa, det var alltså jobbigt att få på dom på tåget när utrymmet var pyttelitet för dom + oss.

Tillslut kom vi iaf till vår hytt. Fast inte endast vår hytt, vi skulle dela den med 3 andra damer.
Våra platser var alltså dom två översta och en i mitten (ni vet att dom har våningssängar, 3 under varandra och 3 på varje sida). När vi kom dit satt en liten tjej på den ena sängen i mitten, mamman till tjejen stod bredvid, på motsvarande sida låg då en tant, som för övrigt var rätt kul.

Mamman och dottern var från Amerika och pratade därför inte svenska. Efter många om o men flyttade sig dottern från VÅR ena plats till deras plats ett steg under, där dom från början hade lagt all deras packning i förhoppning på att vi inte skulle komma.
Dottern som inte trodde att vi förstod engelska, väldigt sött faktiskt, sa med en smula gnällig ton "I don't like teenagers! I don't want any giggling tonight! Mooom!"
Tack för dessa ord, kul att hon har fördommar om tonåringar sådär, vänta bara lilla vän! Du blir också äldre.  

Då förklarade mamman att hon inte är van med att sova såhär, hon har alltid en egen säng och ja.... bortskämda lilla snorunge skulle jag vilja säga. :-)
Vi insåg ju i alla fall snabbt att vi också var tvungna att lägga oss på en gång utan ett knyst. Ja eller hur! haha!
Tror ni det är lätt o hålla näbben när tanten under Jenny börjar snarka som en liten gnu!
För att helst inte bli utslängda någonstans i Sverige stoppade jag in mina lurar med musik i och försökte iaf sova. Då fick man ju självklart ett sms från Jenny där hon påminner alla om att tanten snarkar! 

Det var svårt o sova även med musik, så jag tänkte att jag skulle testa utan. Jo tjena! Det va ju inte tyst direkt.
 
Då nyser Karin. Jenny börjar fnissa och....  hur ska man kunna sova då!? haha
Tillslut iaf somna vi. Eller i alla fall jag.

Vi blir väckta av en konduktör. Nästa: Hässleholm. Där var vi tvungna att byta till ett tåg mot Helsingborg.
Hoppas vi inte väckte mamman o flickan när vi försökte ta oss ner och ut med all vår pakning. Inga andra heller för den delen.

image29
Karin.... i väntan på att få gå av...



Väl framme i hässleholm.
Väl på tåget till helsingborg.
Och väl hade Håkan (kinesen och vår vän vi skulle bo hos), lovat tropisk hetta?
Jaja absolut. Som sagt vi gillar helsingborg ändå.

När vi kom till knutpunkten (motsvarande centralen i sthlm) tog vi först och främst en frukost på Mc donalds. Pancakes med sylt. Mycket gott. Jenny tog två hamburgare också för er som vill veta. (hihi)
Sedan slog vi upp våra paraplyer och gjorde oss beredda på att gå ut i regnet. Men inte nog med regn. Det blåste ju också, vilket vi märkte ungefär 5 sekunder och 35 hundradelar efter att vi kommit ut ur knutpunkten. Jag kan med sanna ord säga att blåsten blåste sönder Karin's nya paraply men att skratten höll oss långt ifrån att bli irriterade. Vilken bra början på midsommarafton 2007 :-)

image30
En bild säger mer än tusen ord, right?
Typ så, kände vi oss när vi kom till Håkan's port.

Vi gjorde oss snabbt hemmastadda i lägenheten. Vi okuperade deras garderob med detsamma. Dvs vi hade våra väskor där inne..
Måste då nämna att Håkan bor med två stycken till, så sammanlagt blev vi 6 stycken som bodde där samtidigt, varav de andra två inneboendena hade respektive tjej/kille som också sov där, så egentligen blev vi 8 st.

Efter några timmars sömn började vi sakta men säkert tänka på vad vi skulle ha på oss ikväll, midsommarafton. Mitt i alltihop skulle håkan träna, vi hängde på ner till gymmet som låg runt hörnan. 

Väl tillbaka duschade vi i tur och ordning och sedan började göra oss själva i ordning. Vi skulle alltså på middag+fest på terassen i helsingborg. 

image42
Vid bordet.
 
Det bjöds på god mat, det var trevligt folk och inte alltför bra snapsvisor. Låtarana var väl bra, kanske inte lika bra framfört då. Men men, det är sådant man får ta.
Eftersom vi började tidigt, slutade vi relativt tidigt också. Eller ja, beror på hur man ser det, vill höll igång ett j*kla tag iaf. och kul var det också! Mycket dansande, det gillar vi!





Morgonen efter var däremot inte lika trevlig. Vi alla fyra hade klämt ihop oss i Håkans säng. Jag som låg näst längst ut hade tydligen puttat ner Håkan ett antal gånger (vilken jag själv INTE tror på, skulle aldrig falla mig in:-) det vet Håkan)

Man vaknade runt 10 kanske, i ett rum som var alldeles kvaft, ingen luft och svettigt och klibbigt med tre till i samma säng och en kines som låg på golvet! Och kroppen bara skrek: vatten! Jag sprang upp så fort jag kunde och tog några glas vatten och la mig på ena soffan i vardagsrummet, det gjorde även Jenny. Där somnade man om!

När jag vaknade nästa gång mådde jag fortfarande inte bra. Efter några timmar hade dom tvingat, och då menar jag tvingat i mig ett glas samarin, det var jag faktiskt tacksam över för kort därefter mådde jag genast mycket bättre.
Då bestämde vi oss för att gå ner och äta. Libanisisk mat blev det! UTSÖKT!

image41
Mmmm......

Vi tog oss sedan ner till strandpromenaden! Mycket vackert må jag säga!
Jenny skulle testa några övningar på "utegymmet". Hon skulle visa biffiga Håkan att hon också kunde göra dips. Typ 25 stycken. Efter en halv dips, orkade hon inte mer och skulle sätta ner fötterna, halkade istället till och slog hakan i räcket. Ja, vad hände då då?

image44


Akuten nästa! Stackarn.


image46
Håkan bara garvar...

Som tur var behövdes inget sys.. de limmade ihop det snabbt och sedan var det redan över. Men dagen var inte slut...


Vi åt lunch/middag på strandpromenaden, ett jättetrevligt ställe som heter Sill&Makrill eller något sådant. Jag Karin Jenny Håkan och Håkans kompis Hampus.
Efter det vart det ett glas på dahlbergs (tror jag det hette, bra koll) Där träffade vi även en annan kines, Johan Månsson.

image47   image48
Hampus Håkan.....                                         ......Johan.

Senare rörde vi oss hemåt. Men lungt blev det inte för det. Nej nej, då skulle vi spela Nintendo Wii. Riktigt riktigt roligt! Jag och Jenny ägde på tennis ;-)
Dock tog min högra arm och skulderblad stryk av den hårda träningen, jag menar... tennis (med höger arm) Bowling (med höger arm) boxning (med båda armarna, därmed höger arm) och slutligen golf.





Dagen därpåå åkte vi först till Råå. Vandra omkring lite där vid en strand medan Haukan hälsade på hos någon kompisdär i närheten. Det var mysigt men blåsigt. Även där ute åt vi, på Lasses rökeri. 


  
                   En timme i Råå! :-)
image55


Efter skulle vi till Väla centrum. De andra skulle shoppa, jag hade bestämt mig för att inte handla något eftersom jag redan hade gjort det så mycket i palma.
Sedan bar det hem till farmor. Jenny's farmor, där fick vi en jättegod lunch med efterrätt och hela baletten. Tack för det!

Hem igen! Fick skjuts med Johan till vårt "hem". Där tog vi det lungt ett tag tills beslutet kom att vi skulle ner och ta en fika.
Dagen innan hade jag Karin och Håkan legat och pratat om sådana där overkliga saker som har skett, ni vet.. hör fotsteg på vinden och "det sägs att det spökar här".  Jag vet inte riktigt vad som var avsikten med det, men vi skrämde upp oss ordentligt.
På fiket började vi prata om det igen.. och Håkan ville självklart visa oss ett ställe där det faktiskt har hänt en del sjuka saker! Så vi hoppade in i bilen allihop och åkte iväg. Vi hamnade på en del äckliga ställen, ödsliga vägar och ängar, halvruttna lador och stinkade kvarter.  Det blev riktigt spännande tillslut!

Tråkigt nog hittade vi inte det där stället. Så, efter en-två timmar åkte vi tillbaka hem.





Dagen efter (sista dagen) skulle vi till Danmark och Köpenhamn och därmed skulle vi upp hyffsat i tid.
Det var rea i köpenhamn så därför ville vi dit och titta om vi kunde hitta något  kap, i klädesväg då alltså!
Jag, som inte skulle shoppa något hade jag lovat mig själv ,bröt ganska snabbt det löftet. Jag köpte en mjukis tröja och en scarf. Fina grejer!

Efter en dag med lite duggregn, underhållning på gatan med män som spela på flaskor, ett evigt strosande runt på Köpenhamns gator, eller ja.. vi följde Ströget (den stora shoppinggatan) och kvidande fötter satte vi oss för ett par drinkar på ett ställe som heter Victor's med en servitör som såg exakt ut som Robbie Williams, mer lik Robbie Williams än Robbie själv som Jenny sa. Där satt vi en bit in på kvällen...

"Robbie" frågade om vi vill ha mer eller om vi skulle vänta ett tag. Var och en sa att vi skulle vänta, han tittade på tillsist på Jenny som inte hade svarat. 
- Vil du ha en til?
Jenny:
- Ja tack, jag väntar....

image57
Gott men mättande..

Hur ska man tolka det?  "Ja tack jag vill ha en till", eller "Jag väntar gärna" Hmm.... Han tolkade i alla fall som att hon ville ha en till.
Så Jenny fick en hel drink till av hennes sort, som var mycket mättande och koncenrerad. Det var kul. Fick vi lov och sitta ett litet tag till.

Sedan var Håkan hungrig och när han är hungrig ska det gå snabbt annars blir han sur. Vi beslöt oss för Hard Rock Café. 






Där satt vi sedan resten av kvällen och hade riktigt trevligt! En fantastisk bra avslutning på våran vistelse i Helsingborg!




//  
Michaela                 Karin                   Jenny