New Year - 2009

Jaha, då var detta året också slut. Vadan detta? Jag, som vanligt fattar inte särskilt mycket. 2008 har varit ett mycket hämdelserikt år för min del.. Hela studenten - sista slutspurten (en intensiv tid där det hände mkt som ej går att beskriva någe vidare bra) skivor, plågor, press, projekt, en del glädje också förstås..., sen även min sista vår-dansföreställning, jag har börjat jobba, börja tänka på framtiden - seriöst. Egentligen finns det hur mycket som helst. Tur att jag har fört dagbok/blogg. 

Hur som helst, nu är det nya tag, nytt år, 2009, nya upplevelser LÅNGT utöver de vanliga rutinerna som man haft de senaste 12-13 åren. Att lilla jag får vara med om detta.. helt stört.

Idag är det nyårsafton och jag har nästan precis vaknat. Jenny ringde och väckte mig, jag måste komma upp. Vi ska nämligen äta middag här hos mig, för att sedan kila över till några av Cissis kompisar en bit bort. Ingen av varken mig eller Jenny har särskilt stora förväntningar och speciella krav detta nyåret, vi har större saker att se fram emot. ~Aaauussssstraaalieeen~

Jag kör faktiskt på samma outfit som förra året, men paljettklänning som jag köpte i Paris förra julen. Svarta stay-ups ? tror jag det blir till det. + en kavaj. Frisyren VET jag ej ännu, nått hittar jag väl på. Det är kul o mixtra lite! Mitt hår är ju lagom kul nu, men men.. det ska fixas innan Aus ändå så.. jag gör inte mitt hår till något stort problem just nu.

Ja, mina nära o kära.. Ha en riktigt rolig, händelserik och TREVLIG nyårsafton så antar jag att vi ses nästa år då! Och glöm inte att skriva 2009 på allt nu... eller imorgon!

GOTT NYTT ÅR HAPPY NEW YEAR FELIZ AÑO NUEVO あけましておめでとう FROHES NEUES JAHR


Ps. Jag har en ny mobil nu också! Det gick snabbt, min vanliga är jättedålig och är 3 år gammal, min extra blev snodd och i samband med att mamma skulle köpa ny telefon kunde vi lägga till några hundralappar så fick vi en till telefon. Nu har jag en
Sony Eriksson G502, helt okej nu när jag ska resa osv.

sälensälentrysilsälen


När jag öppnade dörren till stugan innefrån var detta utsikten. Utsikten över högfjället.

Fjällkyrkan - midnattsmässa på julafton

Pappa blir glad för julklapparna..

..som mamma delar ut. Hon agerar jultomte. Likt va? :)


Sista dagen åkte vi till Trysil i Norge. Innan var vi i Tandådalen, Hundfjället och Stöten.


Perfekt snö, breda backar, perfekt pistat, perfekt väder. Heeelt underbart!

Lunch i Norge, i en liten stuga.




Läckra skidutstyrseln.



Pappa.

Trysil

Utanför stugan.


Den 26 var även The Poodles på plats på HC - högfjällscenter. Dom var riktigt riktigt bra live sådär. Och vilket drag det var!!

För att sammafatta! Min julhelg var helt oförglömlig och skitrolig! Jag fick det som många nog önskat sig, en vit jul. And I loved it!!!!!


Mobile gone but 2 nice pictures

...djupt andetag: Förutom att min mobil (xtra telefonen) har blivit stulen ikväll (skit också!!) när jag och Karin sågs i Skrapan, för att sen ta en fika på Blå Lotus, så har jag, än så länge, två  fin-fina bilder här nedanför. Jag hittar inte kamerasladden till andra kameran! Har som sagt än så länge bara dessa två att bjuda på, men imorgon hoppas jag att sladden återfinnas så fler härliga bilder kommer. I <3 fjäll!




Bilder kommer..

Imorgon kommer lite härliga bilder från dagarna i Sälen. Nu börjar jag bli lite trött, och kommer nästan precis från ett underbart, välbehövligt bad. ska lägga mig i mina mjuka sängkläder sådär nybadad, och len som bara tjejer och bäbisar kan vara. Go'natt :)

Update from The Säl

Hallåsan! Idag har varit första dagen i backen och jag måste verkligen bara säga hur fantastiskt kul och underbart det är att vara uppe i fjället så här. Jag hade nästan glömt hur underbart det är att åka skidor(!!!!) Plus att det gick riktigt bra. Förvånansvärt  bra faktiskt. Styrkan i benen och balansen är ju en förutsättning för bra och njutbar skidåkning. Där har jag dansen att tacka. Tack dansen!

Hm..Nu är jag sådär såld igen. Såld på fjällen-livet.  Det var verkligen alldeles för länge sedan jag var här och fick njuta av kylan (observera: njuta), snön, de vackra landskapen och framförallt att bara susa ner i backarna. Å så härligt det är! När jag kommer hem efter Australien tror jag faktiskt att jag ska bosätta mig en tag i fjällen, Åre? Sälen? Eller norska fjällen kanske.. jobba lite, träffa sköna människor och få åka skidor varje dag!! Tihii, vad härligt. Jag älskar att denna frihet!

Igår var det julafton, och det var midnattsmässa här nere i fjällkyrkan. Förra året var vi i Paris på en midnattssmässa i Notre Dame på julafton, den här gången i en liten fjällkyrka i svenska norrland. Helt fantastiskt. Inte för att vi är religiösa på något sätt, utan lite "bara för att". Det är en väldigt fin stämning där och det är jättefin musik! Kyrkan har nog blivit en aning modern på senare tiden måste jag säga. Känns rätt bra att gå dit så här i juletider (för det är bara då besöken sker.. hehe).
 
Nu ska jag ta en dusch, hoppa in i bastun, duscha igen och sen hjälpa till att laga mat. Imorgon ska jag och pappa till Stöten! Weehooo!

!


<3

God Jul mina vänner! Jag önskar er den bästa julen!




Hälsningar Michaela m. familj från Sälen

Åh en leksak! EN leksak utöver det vanliga.

Little Martie har tagit med sig en leksak idag. JAG är överlycklig! Hon har tagit med sig en systemkamera! En Pentax k10D. Med ett 28-75 mm objektiv. Jag blir alldeles lycklig!

Jag har på de senaste åren upptäckt att det är foto jag är intresserad av, utöver det här gamla vanliga (..som dans, resor, umgänge osv). Jag har nu fått låna den här fina leksaken och sitter som frälst här inne i växeln. Jag beter mig nästan som ett barn gör när den får sin nallebjörn att krama om! Jag har beslutat att köpa en system digitalkamera i samband med att jag åker till Australien, bland annat för att på bästa sätt försöka fånga en del av känslan när man är där nere. På bild vill säga. Förstår ni vad jag menar? Jag blir alldeles extas här, så jag kan knappt skriva..

Så fort jag får rast ska jag upp längst upp i trygg hansa-huset och fooota. Wihoo, vad kul det är :)


Christmas tree, oh christmas tree

Snart är nästan allting packat och klart. Nästan snart. Ska nog upp och klä granen tänkte jag.. eller så ska jag packa klart först. Ah, båda två kanske. Samtidigt. Lite julestämning är det nog, även om det absolut inte känns som det är julafton i övermorgon?! Gud. Som barn var man ju helt övertänd, då räknade man ju ner minutrarna och kunde absolut inte sova dan före dan.

 
 
Jul?

Sälen och en stång

Imorgon åker hela familjen till Sälen för att fira jul. Japp serru. Jag har inte varit i sälen sen.. jag var, hur gammal? 13 kanske? Det är på tok för länge sen. Det ska bli riktigt kul att få åka upp igen. Åka lite skidor! :)

Igår hann jag med att få lite ordning i rummet också. Ställde upp en stång, där jag kunde hänga mina kläder på galgar! Toppenbra ju. Frågan är bara hur den ska stå, just nu står den mitt i alltihop. Lite dumt ju, det ska jag luska ut tills jag har kommit hem, förhoppningsvis.


En otroligt vacker bild som fångar exakt det jag vill att det ska se ut som, med Jenny i bakgrunden.Verkligen superbra!


Blood Diamond


Barnsoldater. Inbördeskrig. Miljontals människor i flyktingläger. Rebellstyrkor som hjärntvättar sitt eget folk. Utsätter oskyldiga människor för tortyr. Framför allt familjer. Barn. Det värsta är att det inte bara är film. Detta sker på riktigt. Just i detta nu. Just nu sätter en grupp rebellsoldater en ögonbindeln på ett barn, ett vapen i hans hand och skriker åt dom att skjuta. Omedvetet skjuter han en människa till döds.   

Jag blev alldeles konstig efter jag sett den här filmen. Så känslofylld. Fick ont i hela mig. Jag kan inte, och kommer aldrig kunna förstå att människor gör på det här sättet. Det ligger liksom inte i en människas förstånd att göra så. En människa kan inte vara gjord för att döda andra människor på ett sådant grymt och känslokallt sätt. Det är så långt ifrån min verklighet som det bara är möjligt. Men det där är ändå någon annan människas verklighet. Jag är också människa (!?)  Att göra små barn till Barnsoldater -  måste vara det känslokallaste någonsin. Det absolut värsta. Ett oskyldigt barn som inte har några som helst möjligheter att neka, dom blir hjärntvättade och skjuter människor, familjer till döds. Hugger av händer, huvuden, ben....

Medan jag sitter här i kalla Sverige och svarar "Välkommen till växeln Trygg Hansa" skjuter barn ofrivilligt människor till döds i en annan del av världen. Barn??! Barn ska vara barn. Springa omkring, leka.. må bra. Känna sig trygga. Inte veta om att de lever fattigt och otryggt.  Att sitta här i Sverige och veta om att det hela tiden sker såndana är sjuka saker i en annan del av världen. Trots om media tjatar ut det, så känns det förjävligt att inte kunna göra någonting. Om jag vill påverka, hur kan jag garantera att det når enda fram? Det kan jag ju inte. Det finns "42390" olika organisationer som ska jobba mot barnslaveri, fattigdom och rättvisa och allt vad detta innebär. Men för att det ska kännas att man har gjort något på riktigt som verkligen påverkar, vill man vara på plats. Vara på plats där det sker och därifrån få garanti på att det når fram. Jag vill hjälpa till. Jag vill verkligen det! 

Jag kan i alla fall garantera att innan jag överlåter min själ till himlen och min kropp till jorden, ska jag ha varit på plats. Jag ska ha gjort någonting betydelsefullt för barn och deras familjer i världen! Det råder ingen tvekan!



Att en film som kan påverka såhär mycket..

Weekend

Vilken mysig helg det har varit. Karin och jag träffades i solna centrum efter jobbet i fredags och handlade lax, pasta, matlagningsgrädde, spenat och glögg (för att vara exakt´) för att sedan gå hem till henne och tillaga detta. Glögg hade självklart inget med matlagningen i sig att göra, den var vid sidan av. Före, efter och under själva huvudrätten.

I lördags jobbade jag tillsammans Martan, Bettan, Arne och Andy. På lunchen tog vi Gula Faran (Martans bil) till fridhemsplan och åt. Anledningen till att jag nämner detta är för att det är världens minsta och gulligaste bil. Vi satt då tre därbak och trängdes, satt nästan på varandra. Mysigt :)
Därefter tog jag mig, tro det eller ej, enda ut till åkersberga. Jaana, Victoria, Emelie och Jenny (mina älskade skärgårdsstads-tussar) hade ordnat med en middag. Dessa tussar träffar inte jag särskilt ofta (exept Jenny) så det var riktigt kul! Sov gjorde jag hos Jenny som gick upp och jobbade kl. åtta. Själv tog jag mig friheten att äta en lång, god och välbehövlig frukost in da house of Jennys! Därefter åkte jag till Åkersberga centrum och till Jennys jobb. Ica :) Där träffade också massa "gamla" människor från förr i tiden. Skol-tiden. Mhm. Lite nostalgi,eh.. ja!


Nu sitter jag hemma, tillsammans med Miss J och vi har hyrt film. Blood Diamond! Den ska vara bra... lets see!

Good night folks!


Resume


Gaah. Vi är bara tre stycken i växeln idag, vilket innebär en herrans massa jobb. Vi är visserligen här för att jobba, men jag menar det finns även här gränser :) Redan efter 3 h hade jag tagit 264 samtal. Hm, undrar hur trevlig jag låter då. Inte för att kunderna är helt "normala" dom heller. (hehe) En del som skäller på en, en del som berättar hela sin livstid, en del som tror att jag ska veta allt om allting inom försäkringar. Utlänningar som bryter och låter allmänt förvirrade. Eller folk som inte har någon HUMOR! Men gamlingar är ju ett kapitel för sig! Dom skriker för att dom tror att jag inte hör, när det är dom själva som inte gör det, dom uppfattar inte riktigt vad man säger och dom förstår inte systemet över huvudtaget. Det är ganska underhållande. Förutsatt att man är på bra humör. Annars.. mm. Nja.. Men sen ska jag givetvis inte dra alla över en kam, vi har många roliga, glada, trevliga underbara människor som får en bra humör, också. Det ska jag inte sticka under stolen med.

Ah!  Men vad gör det? Vi har iaf fått massivs med godis från alla möjliga människor, från mäklad försäljning, från Kontorsfixarna, från besökare. Man blir ju alldeles fet när man sitter här. Inte bokstavligt talat kanske, men man känner sig fet iaf.

Efter jobbet ska jag hem till Karin. För en gångs skull ska vi laga mat, dricka glögg o mysa-mysa-mysa. Ska upp och jobba imorgon bitti också. Lite bittert. MEN, det är pengar. Wehoo!

Igår fixade jag visum!!! Äntligen. Så nu får vi se hur pass lång tid det tar innan jag får det godkänt, OM jag får det godkänt. Hur som helst har jag iaf gjort det nu! I'm proud!


(Ps lite stolt är jag också över att jag börjar förstå danska. Helt otroligt. Det trodde jag aldrig.. :D)

Feel it.. and dance!

Inga ord. Jag kommer aldrig kunna förklara. It's a feeling..



Showbuiss



Dansuppvisning, dansuppvisning, dansuppvisning. En årlig Julshow. Detta år är handligen: Tomten är borta!
Vi ska göra 3 nummer.
- Just D - Nu är det jul igen (Vi tillsammans m. microshowgruppen) /Showdans
- Piratesof the Carribbean  /showjazz/modernt
- Let it snow /showjazz
- Verkstan' /Wacking/street,house

Jag tror att årets julshow kommer bli riktigt bra! Riktigt jäkla bra!! Av det jag sett på repen! Alla är ju så duktiga!!
Plus att jag är så otroligt taggad! Nu är det känlsor, alltså... riktiga känslor. Oj oj oj. Känslorna bara sprudlar!!
Någon timme till bara så är jag på väg till Maxim igen. Gud i himelen.. Min sista.... NEJ. Tänk inte så. Jösses, vad jag ska köra! Ja, det ska jag. Nuu jäklar!!!!

Grrreat

Hej å hå! Jag hade lovat att visum skulle vara fixat. Och ja, tro inte att jag är någon som bara säger saker men sen aldrig får dom gjorda, för så är INTE fallet.

Igår jag satt med visumpapprena (skulle visserligen göra ansökningen på internet men jag tyckte det kunde vara bra att gå igenom det först en gång. Lättast med papper) gick då igenom blad för blad.. så helt plötsligt dök det visst upp lite frågor. Frågor man helst vill ha svar på innan man fyller i dom. Typ: hur man tänkt att betala visumet. Om man befinner sig utanför AUS så skulle man göra på ett sätt, nämligen ringa till ambassaden i Berlin, vilket tycks vara ganska befängt, eftersom det var det vi ville slippa. Suck. Jaha. Då kollade man upp huruvida Myplanet (som kan fixa visum åt en) gör, vad allt innebär om man går via dom osv. Som grädden på äpplet har ju dom självklart öppettider mellan 10-13 på vardagar. Och där insåg jag då att visumet EJ kunde skaffas denna söndag. Jippi!

Större delen av dagen idag satt jag upptagen (möten och annat work, inte telefonsvarande) och hade inte möjligheten att ringa dom heller mellan dessa tider. Typiskt.

Nu sitter jag och väntar in tiden. Har precis varit med Rånken, Bettan o Martin och spelat badminton. Ska alldeles strax på repetition på Maxim, därav väntan... Trött som en iller är jag också. Det märks kanske eftersom det uttrycket inte var av bästa slag, illrar har nog en förmåga att vara ganska pigga, kan jag tänka me.

Aha. Suck. Ser iaf väldigt mycket fram emot imorgon. Inte bara dansuppvisning! Utan även ett infomöte vi i växeln ska hålla. Där det bland annat bjuds på glögg. Hoppsan hejsan!

Mors!!

Just nu..

.. kom jag precis hem från repetitionen av årets julshow. Vi har nu fått kläder och även gått igenom hela showen från början till slut. Imorgon sker repetitionen på scen. Maximteatern, kl. 19.30 - 21.00. Jag hoppas jag kan lägga upp en bild på de fantastiska scenkläderna ;)

Jag sitter även och kollar på VM finalen i innebandy, Sverige-Finland på 4an. Lille Arne ska ju vara med (?) fast jag ser honom inte.. Ah, han är väl för liten :) Eller så kommer han in senare. Just nu står det 1-4 till Finland. Kom igen nu Sverige!! 




 

Red, green and glasses


Soon

Igår var jag träffade jag nathalie. Vi gick ut en liten sväng till ett ställe som heter Ego och där också Nicklas tillsammans med min gamla klasskompis Kalle spelade denna kväll. Mycket fräscht o trevligt ställe, perfekt för en afterwork. Trots att det var en relativt lugn kväll hände det mycket i Michaelas huvud. Många människor som jag inte har träffat på.. år och dagar (bokstavligt talat) dök upp. Det var mig en upplevelse! Jättejättekul verkligen! :)



Kanske dags att fixa visum nu. Japp, innan denna vecka är slut har jag lovat mig själv att fixa det. Jag tänker hålla det.

Mitt lilla liv. Tankar och känslor, just nu.

Idag är det officiellt den sista dagen jag tar danslektion på väldigt länge. Efter 15 ½ år utan uppehåll är det extremt tungt att behöva ta ett farväl av dansen. Nu låter det som jag ska sluta på riktigt, för alltid. Men det ska jag inte. Absolut inte. Aldrig i livet! Men på det sättet som jag har hållt på hittills, kommer jag nog inte kunna fortsätta. Mellan 3-4 ggr i veckan, vårshower, julshower, modevisningar.. allt jag nu varit med om från 4års ålder.. Nej, det är tungt. Riktigt jävla tungt. Ingen tror jag förstår. Möjligtvis dom som nångång har hamnat i samma sits. Dansen har varit som en extra hand när livet känts jobbigt med påfrestningar o förväntningar från olika håll. Jag har kunnat släppt ALLT och bara koncentrera mig på mig själv och hur jag rör mig i takt till musiken. Helt fantastiskt. Så bra som jag mår.. det är så äkta. Jag kommer aldrig i hela mitt liv sluta med dans. Aldrig. Ett löfte som inte går att bryta. 

Just nu, ser jag fram emot min sista föreställning. Min sista föreställning med Lasse Kühlers dansskola. Julshowen den 16/12 på Maximteatern. Fan vad jag älskar det! Herregud... ni anar inte. Vilka känslor det är som är inblandade. Oförståeligt.  

Mm. Jag måste gå vidare ett tag nu. Lämna Sverige för en period.. prova på att leva under helt andra förutsättningar för att lära känna mig själv och ta reda på vad jag verkligen vill. Resa runt lite. Just live.  


Jesus, vilken vändning i livet. Mitt lilla liv.. Nu får vi se hur stort det egentligen kan bli. Mitt lilla liv.

Trött eller?

Tog precis en sväng in på Alex blogg och hittade den här. Å herregud, kan det vara den sötaste någonsin!???


Pictures

Jag har fått en ny halsduk. Från Thailand.



Oj, herrejesus!

Mhm. Vart ska man börja nu då.. Alltid lika svårt. Det är SÅ kul (!!!) att gå på fest med jobbet alltså. På julfesten var det så mycket människor att man hade väldigt svårt att koncentrera sig på maten överhuvudtaget.. Man tittade omkring sig hela tiden! Människor som man inte pratat med förr, eller gamla vänner/kollegor.... Måste varit runt 4-5 hundra iaf! Äldre och yngre folk. Det är så blandat och alla som är på plats ÄR dom skönaste i hela huset. Det är sååå jäkla kul! Bilder (har jag som vanligt inte här o nu) vill jag verkligen visa er. Det kommer komma. Jag lovar. Denna gång lovar jag faktiskt.. måste bara få tag på alla, eftersom det inte var jag som var bakom kameran denna gång. Så jag bjuder på denna än så länge.


Christmaspartay

Nu är jag inne på min sista halvtimme innan det är dags att gå ner o byta om och  göra sig i ordning. Sitter här med Johan och Martin o snackar lite (å svarar på de få samtal som kommer in). Martin gör små fina hyss, som te x tejpar fast headset i taget osv. Normalt här inne i växeln, jag vet.


Snart väntar alltså julfestjulfestjulfeeeest! :D Snart snart snaaaart!!
Skandalsnacket kommer imorgon, ev. söndag..




Nee, inget skandalsnack här på trygg hansa inte. Neeej nej.

KMJ återförenas


Det här va tider. Ett år sen när vi var i Kefalonia TILLSAMMANS.

Karin och Jenny kommer hem till mig ikväll! Å, det var evigheter sen vi var tillsammans! Vi ska prata, dricka glögg och mysa lite. Jag kom för övrigt precis ut ur duschen och har mask i facet. Rätt stelt. Jag är ganska laddad inför imorgon alltså. Julfest! Wehooo!

Det är sjukt vad kaffe gör underverk

Jag hamnade i sådan där koma. Morgonkoman var omöjlig att ta sig ur. Ont i huvudet och ögonen orkade inte. Det gick inte. Jag tog mig en kort paus, gick o hämtade kaffe, pepparkakor o en liten bit choklad. Nu känner jag mig piggare. Fast jag vet att det bara är extrabatterierna som verkar. Det är det som är så dumt, men jag måste ju koppla på dom nu. Jag skulle dö annars. Tuppa av om inte annat.. HUR får jag in en sov-rutin som fungerar långsiktigt??? 


New stuff


 




Dags för julfest på jobbet! Det ska bli riktigt jäkla skoj. På fredag är det dags! Jag har givetvis laddat inför detta och tänkte satsa på en ganska stilren stil denna kväll. Kjolen som jag visade i tidigare inlägg (spets från Monki), samt en kjol/tubtop under den, stay ups, svart kavaj och röd scarf till, och självklart mina högklackade kära skor från Zara. Accessorarerna köpte jag idag faktiskt. Det blev dessa örhängen från Top Shop, Armband H&M och scarf (som jag ej visat) från indiska. Hela outfiten får ni vänta lite med att se...


Ps. NU somnar jag. Jag och Jenny skrattade oss till sömns igår någongång på morgonkulan.
HF=Hjalmarvarning/förklaring=nördigt uttal=Internt - måste bara få det antecknat också.

Bangkok lyx

Jag är inte, observera inte, alls avundsjuk på mamma o pappa som befinner sig i thailand, på

lyxhotellet Lebua at Statetower, i en svit på 54e våningen just precis nu. Vad  hände liksom..? Dom har verkligen unnat sig det här. Om jag ska vara helt ärlig, är dom värda det. Jag menar, jag ska till australien snart ändå... =)

Här och nu är mina föräldrar.




Titta vad man hittar i Sthlm-city denna morgon

Arne arne arne Arne
Arne ska alltså skjuta Sverige till sjunde himlen. Lille Arnie då.


Julkalender

Denna julkalender är den enda jag följer just nu. Rätt "inspirerande" och hm, låt mig säga.. givande (med lite inslag av ironi)


New skirt and inspired by Aus






Surf.

(varning: Helt underbart!!!!!!!!!!! Men ingen vidare musik)