Helsingboj och resan dit.....

Ja, nu är vi tillbaka till det vardagliga igen! Jiho!
Nja, så farligt är det inte här, men det var GRYMT skönt att vara nere i skåne ett tag. Ingen mobil. Inget internet. Ingen kontakt med omvärlden. Ingen utgång.

Nej, nu överdriver jag. Så isolerade var vi inte. Dock var mobilen av under hela vistelsen nere där.
Vi förflyttades ner till helsingborg på onsdagsmorgonen. Som sagt flög vi ner på standby. Det gick hur smidigt som helst.

Klockan 8.00 var vi på plats på bromma flygplats och hade räknat med att få sitta där några timmar. Informationen sa att vi kunde ta flyget som skulle gå 8.15. Sagt och gjort, klockan 8.25 lyfte planet och lämnade Stockholm, varpå landade i Malmö kl. 9.25. Väskorna kom först eftersom vi gick på sist :-)
Värt att nämnas är ju självklart att vi satt sätet bredvid Christer Henriksson (Kurt Wallander), som såg lite morgontrött ut där han satt och läste sin tidning. 

Sedan tog vi flygbussen till malmö station för att sedan ta tåget till Ramlösa och farmor (Jennys). 
Att åka med flygbussarna är dyrt tycker jag. Inte förhållandevis med typ, Arlanda express eller taxi, men ändå... 90 kr om man här 18+. Busschauffören frågade jenny hur gammal hon var, hon svarade 17 (för att få det billigare såklart). Sen frågade han mig, jag svarade "jag är också 17" men med en röst som inte lät särskilt trovärdig.. samtidigt tittade jag ner och "skämdes". Eftersom jag kom på det själv, att det där lät fan inte bra, var jag tvungen att komma ur den pinsamma situationen.  Jag fortsatte.... " ...fast jag fyller år imorgon!"

Va?! Jag fyller inte alls år imorgon. Var kom det ifrån? Nästa gång jag fyller år är jag 19 och blir det i juni. Aja, det var bara att spela med mig själv. Och jenny hajade självklart och spelade också med.
Busschauffören smilade och sa:

- Jahaja, om jag var dig skulle jag också vara 17 på vägen hem ;)

Pinit! Då hade jag inte behövt dra till med något. Men men, och när vi klev sa han:
- Ja, då får jag väl ta å säga gratulationer i förtid på bemärkelsedagen då!

Jag log och tackade! Äsch.....